Om du letar efter det absolut billigaste mobilabonnemanget bör du verkligen ta en titt på operatören Wifog. Deras abonnemang tål att jämföras med samtliga alternativ i Sverige, men du kan till och med teckna avtal som kostar 0 kronor i månaden.
Här skiljer sig också Wifog mot de flesta konkurrenter, särskilt när det gäller att pressa priset på ditt nuvarande avtal. Förutom Wifog Zero som är helt gratis får du även välja mellan andra paket som inkluderar mer surf, fria minuter och SMS precis som de flesta lågprisabonnemang på marknaden.
Vem äger Wifog?
Företaget som äger Wifog är ingen mindre än Wifog Sverige Ab, medan moderbolaget i koncernen heter Transiro Holding AB. Mobilabonnemangen driftsattes i Tre:s nät och därmed är täckningen relativt bra, så länge du inte använder det i norra Sverige.
Gällande bolagsnamnen har det dock hänt en hel del, Wifog Holdings AB bytte nämligen namn till Vertical Ventures AB under 2019. Detta bolag bytte i sin tur till Arcane Crypto AB under 2021. En aktie för handel gällande detta bolag hittar du bland annat hos Avanza, medan aktier hos de andra bolagen inte går att köpa för tillfället. Även om det finns spekulationer kring en konkurs handlar det alltså inte om detta, utan endast namnbyten inom samma koncern.
Wifog Zero
Abonnemanget som sticker ut är förstås Wifog Zero, det helt kostnadsfria alternativet. Du hittar inget billigare än så idag, även om det givetvis finns en del nackdelar att belysa. Vissa av dem inkluderar den begränsade mängden surf på 0,5 GB, samt endast 15 minuter samtal kombinerat med 20 SMS.
Detta betyder dock inte att avtalet är dåligt på något sätt, framförallt då du inte behöver betala en enda krona för att använda det. På detta vis passar det alldeles utmärkt för dig som har en begränsad budget, eller om du studerar och ändå behöver ett nummer där du kan nås. Avtalet lämpar sig också väl för dig som saknar inkomst, men i synnerhet ungdomar, barn och studenter.
Begreppet ”noll är noll” har aldrig passat bättre än när det handlar om Wifog Zero, ett utmärkt val för dig som letar efter det absolut billigaste SIM-kortet som går att få tag på. Observera dock att du behöver nå upp till 300 poäng i månaden för att kunna använda detta abonnemang. Detta gör du antingen genom att svara på olika enkäter, eller när du tittar på olika reklaminslag.
6 mobilabonnemang att välja mellan hos Wifog
Du kan välja ut sex olika abonnemang som inkluderar 4G-nätet hos Tre. I skrivande stund kan du aktivera simkort via Combo-SIM, alltså att du kan anpassa det till telefonen du använder. I det stora hela är detta en väldigt smart lösning som även används av flertalet konkurrenter.
Något som är viktigt att komma ihåg gällande Zero avtalet är att du måste nå upp till 300 bonuspoäng i månaden för att fortsätta använda det kostnadsfritt. Du behöver också kryssa i ”Samla till Wifog Zero påfyllning”, annars går inte poängen in rätt.
Under Zerometern ser du också en ”Fyll på nu” knapp där du kan aktivera abonnemanget när du nått upp till poängmängden som krävs. Du behöver inte heller vara orolig om du inte hinner uppnå målet då du alltid kan fortsätta samla poäng vid nästkommande månad. Inga poäng tas alltså bort från ditt konto, utan följer iställer med till nästa kalendermånad. De andra avtalen som hittas i nedanstående lista kostar i sin tur pengar, men du kan däremot hitta en hel del prispressade alternativ:
- Zero: 0 kr / månad som inkluderar 0,5 GB surf, 15 minuter samtal och 20 SMS.
- Small: 30 kr / månad som inkluderar 1 GB surf, 50 minuter samtal och 50 SMS.
- Medium: 60 kr /månad som inkluderar 2 GB surf, 200 minuter samtal och fria SMS.
- Large: 90 kr /månad, inklusive 3 GB surf, samt både fria minuter och SMS.
- XL: 150 kr / månad, inklusive 8 GB surf, samt både fria minuter och SMS.
- XXL: 220 kr /månad, inklusive 20 GB surf, samt både fria minuter och SMS.
Beställning av leverans sker antingen via betalkort eller Trustly, samt att en leveransavgift på 25 kronor alltid ingår. Du kan även ”toppa upp” din surf för en kostnad, men du kan också spara dem tills de är förbrukade. Metoden kallas också för fyll på i vissa avseenden, trots att det inte har att göra med kontantkort som genomförandet anspelar på.
Hos Wifog kan du köpa 1 GB extra surf för 39 kronor, eller 10 GB för 149 kronor. Du kan också betala för fler samtalstid eller fler SMS.
Student, företag eller seniorabonnemang
Dessvärre finns det inga specifika avtal som är riktade till dessa kundsegment, utan du får helt enkelt använda de olika paketen som erbjuds. Däremot har du alltid tillgång till extra surf, samtal eller SMS för en tilläggskostnad.
Vad tycker Flashback om Wifog?
Vi har noterat att en hel del användare lyckas samla ihop de 300 poäng som krävs för att hålla igång Wifog Zero avtalet. Vissa gör det på en enda dag medan andra tar lite tid på sig, även om den gemensamma nämnaren är att de flesta tycker att det fungerar bra med att samla in poäng.
Några anmärkte dock på att det hela bara var en bluff då de blev utslängda ur en genomförd enkät, men överlag sågs abonnemangen med positiva ögon.
Kundsupport hos Wifog
På denna punkt blir betyget medelmåttigt, men särskilt då kontakt endast sker via ett formulär. En FAQ hittas däremot tillgänglig via länken ”Support” längst ned på hemsidan, ett plus för dig som undrar över abonnemangen eller tekniska frågor.
Vi hade dock velat se en live chatt, eller möjligheten att tala med personalen via sociala medier som Facebook. Förvänta dig alltså inte särskilt mycket gällande hjälpen som erbjuds hos Wifog, en negativ aspekt som vi även är tvungna att anmärka på. Öppettiderna anges inte heller någonstans vilket drar ned slutbetyget ytterligare.
Att kunna erbjuda helt gratis abonnemang är självklart en av anledningarna varför andra delar av produkten blir lidande, något som är helt förståeligt även om det inte är önskvärt. Behöver du däremot inte tillgång till en supportplattform är det bara att tuta och köra med denna operatör.
För dig som vill bli medlem finns alltid möjligheten att logga in genom att klicka på länken med samma namn, högst upp på sidan. Detta är till viss del en sektion som även kan kallas för ”Mitt Wifog”, trots att denna bemärkelse saknas. Vi ger dem dock pluspoäng för att kunna legitimera dig med Facebook, Google eller Apple.
Slutsats
Vår slutgiltiga bedömning är att Wifog är ett ypperligt alternativ för dig som behöver komma undan helt kostnadsfritt. De har också ett antal abonnemang som ökar variationen bland utbudet, samt att priserna är helt klart godkända för det du får för pengarna.
Det problematiska med det hela är att många områden blir lidande på grund av att de kan erbjuda ett kostnadsfritt avtal. Kundtjänsten är nästintill obefintlig, medan företaget inte erbjuder några som helst abonnemang för seniorer, studenter eller barn. Du hittar inte heller några alternativ för företag, utan då får du helt enkelt sikta blicken mot en annan operatör istället.
Segmentet lågprisavtal är dock alldeles självklart när det kommer till Wifog, de har satsat på ett nät som har sämst hastigheter i Sverige (Tre), samtidigt som de saknar finesser som 5G, eSim och abonnemang med mer surf än 20 GB i månaden. Abonnemangen kan inte heller användas utomlands då de endast fungerar inom Sverige, en betydande nackdel för en hel del mobilanvändare. Vi gillar inte heller att det saknas information om detta på hemsidan, ett problem när det gäller själva transparensen.
Med detta ur vägen får de däremot utmärkta vitsord på flera punkter: du kan spara oanvänd surf, du slipper bindningstider, samt att du inte behöver oroa dig för någon uppsägningstid överhuvudtaget.
FAQ
I vilket nät går Wifog?
Wifog använder Tre och deras nät, och enligt kartorna de har på sin hemsida har du 99 % täckning i hela Sverige. Något du dock bör vara medveten om är att norra Sverige saknar höga hastigheter med Tre, men även att du kan råka ut för områden där abonnemanget inte fungerar alls.
Hur fungerar Wifog?
Genom att ha ett samarbete med Tre kan Wifog erbjuda lågprisavtal, men även helt gratis abonnemang för dig som behöver ett nummer, lite surf och möjligheten att ringa några samtal.
Hur mycket kostar ett kontantkort hos Wifog?
Wifog har inga kontantkort att erbjuda, utan enbart mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid. På detta vis kan du beställa ett SIM-kort direkt hem i brevlådan medan priserna förblir konkurrenskraftiga.
Hur får man poäng på Wifog?
Du samlar poäng genom att titta på reklam eller med hjälp av olika enkäter. Tittar du på en reklamsnutt får du 3 poäng per gång, men du hittar också kortare klipp som genererar 1 poäng per tillfälle när du använder deras app. Belöningarna innefattar till exempel procentuell rabatt i deras butik, engångssummor till deras abonnemang, och så vidare. Du kan även använda dem för att betala dina nuvarande avtal varje månad, förutsatt att det finns tillräckligt med poäng tillgängliga i ditt konto