Chilimobil omdöme och erbjudanden

En av de få fristående operatörerna som dessutom erbjuder fri surf till svenska konsumenter kallas för Chilimobil. De är också ett helt nytt namn inom branschen som fokuserar både på mobilabonnemang och mobila bredband, men även försäljning av telefoner via deras hemsida.

Operatören skiljer sig också en hel del gällande sina öppettider då de erbjuder support 24/7 via Facebook Messenger och e-post. Detta är något som sällan skådas på lågprismarknaden, samtidigt som du även får surfa och ringa via Tre och deras mobilnät som täcker cirka 99 % av de svenska hushållen.

I vår recension går vi igenom både för- och nackdelar, men även det som utmärker Chili som mobiloperatör i lågpriskategorin. Som de flesta aktörer på marknaden kan du inte köpa avtalen i butik, utan det sker istället via deras hemsida där du även kan logga in med BankID och granska aktuell surfmängd, se dina fakturor, eller helt enkelt få en övergripande koll över ditt användande.

Vem äger Chilimobil?

Företaget är helt fristående och de äger sig själva, även om de utnyttjar mobilnätet från Tre. Bolaget som sköter den dagliga driften är Chilimobil Sweden AB som även står som ägare, samt att verksamhetsidén består av lågprisavtal, mobilt bredband, samt ett samarbete med Viaplay och deras tv-paket. 

Hos Chili kan du även köpa mobiler från Samsung via ett unikt samarbete, samt att de givetvis erbjuds med abonnemang från Chilimobil. 

Hur bra är Chili mobil?

Enligt oss är syftet att vara en konkurrent till Vimla, Hallon, Wifog och andra liknande lågprisoperatörer – men deras priser är dock aningen högre vilket placerar dem någonstans mellan sedvanliga abonnemang och billiga kontantkort.

Det som skiljer sig åt är du kan välja att betala med faktura vilket inte är möjligt hos många av deras konkurrenter, samt att de har abonnemang med fri surf som ofta saknas i detta segment. Att de använder sig av Tre och deras nät är i sin tur ett litet minus med tanke på att både Telia och Tele2 erbjuder högre hastigheter, även om täckningen är ungefär likvärdig.

Att tanka surf går också alldeles utmärkt via Mitt Chili där du kan köpa 2 Gb eller 10 Gb extra om datamängden tagit slut. Abonnemangen fungerar också i andra länder som Norge, Finland eller Danmark, samt att du även kan surfa upp till 25 Gb inom EU.

Chilimobil jämfört med andra lågprisbolag

Det finns en hel del liknande egenskaper att ta upp när det kommer till Chilimobil jämfört med deras utmanare. Deras abonnemang levereras nämligen alltid utan bindningstid vilket gör det enkelt att byta till någon annan operatör, samt att både du och din kompis kan få värvningsrabatt.

Skillnaderna består i att deras kundtjänst har öppet dygnet runt, samt att du kan få ett avtal som innehåller obegränsat med surf. På detta vis kan du faktiskt ersätta ditt bredband i hemmet genom att dela ut ditt internet via din mobiltelefon.

Viaplay ingår också under dina första två månader vilket inte brukar höra till, men särskilt till priset du får abonnemanget för. Du hittar också en uppsjö av olika rabatter på hemsidan, bland annat för blåljuspersonal, dig som gillar ljudböcker, eller om du vill pressa ned priset på Fri Surf genom att teckna det för ett helt år.

Chilimobil erbjuder även mobilt bredband

För dig som vill ha tillgång till ett bärbart internet rekommenderas mobilt bredband. Du kan även välja mellan tre olika paket: 

 • 50 Gb för 249 kr / månad
 • 100 Gb för  299 kr / månad
 • Fri Surf mobilt bredband för 399 kr i 3 månader, därefter 449 kr månadsvis 

Flera olika abonnemang samt Fri Surf för entusiaster

När det gäller avtal för mobiltelefoner finner du ett antal alternativ att välja mellan. Abonnemangen inkluderar även alltid fria samtal, SMS och MMS inom Sverige. Du kan antingen betala mindre och få minskad mängd surf, eller lite mer för att njuta av Fri Surf utan begränsningar.

Privatabonnemang

För tillfället erbjuds följande abonnemang för privatkunder. Notera även att Chili Friends rabatt ingår vid värvning på 20 kronor i månaden, samt tillgång till ViaPlay under de två första månaderna: 

 • 6 Gb surf för 149 kr i månaden
 • 100 Gb  surf för 279 kr i månaden
 • Fri Surf för 299 kr för 3 månader, sedan 349 kronor för resterande
 • Årsabonnemang kan beställas till en kostnad av 3 490 kr per år, ett paket som inkluderar två kostnadsfria månader och Fri Surf. 

Chilimobil tillämpar ingen bindningstid, men du kan däremot stöta på uppsägningstider på 1 månad vilket du bör vara medveten om.

Studentabonnemang

Chilimobil har valt att fokusera lite extra på studenter genom att erbjuda avtal som är något billigare jämfört med de som finns tillgängliga i vanliga fall. Dessa kostar istället 129 kr, 259 kr, samt 299 kr i månaden när du väljer 6 Gb, 100 Gb, eller Fri Surf.

Företagsabonnemang

För dig som äger ett företag finns det möjlighet att teckna avtal till konkurrenskraftiga priset via Chilimobil. Dessa ligger för närvarande på 249 kr, 299 kr, samt 399 kr för 6 Gb, 100 Gb och Fri Surf abonnemangen.

Köp mobil hos Chilimobil

Just nu ingår en kampanj som ger dig 1 000 kr i rabatt och trådlösa hörlurar (Galaxy Buds) när du tecknar ett abonnemang och köper en Galaxy S21 mobil. Även här skiljer sig Chilimobil en aning från mängden då de endast erbjuder en slags modell till försäljning, jämfört med exempelvis Hallon där du kan köpa flera olika mobiltelefoner.

Att köpa mobiltelefon i samband med ett abonnemang kan vara en god idé, men framförallt om du behöver uppgradera från din gamla. Mobiltelefon med abonnemang kan också vara en present eller gåva till dig själv, så det gäller att passa på när dessa kampanjer väl finns tillgängliga.

Vad tycker Flashback om Chilimobil?

De flesta som skriver om Chilimobil är ute efter fri surf under 500 kr i månaden. Det finns inte heller särskilt många åsikter om företaget ännu då de är så pass nya, men det vi hittade handlade till stor del om deras abonnemang som ger dig obegränsad surf, både för din smartphone eller mobilt bredband.

Kundtjänst hos Chilimobil

På denna punkt briljerar Chili jämfört med många andra bolag i samma kategori. Du får alltid support när du behöver det, med skillnaden av avtal och fakturafrågor som endast besvaras mellan 08:00 och 17:00 mellan måndag och torsdag, samt 08:00 – 15:30 på fredagar.  

Chilimobil erbjuder en hel del kontaktkanaler som presenteras nedan: 

 • Live chatt (endast under dagtid)
 • Messenger
 • Telegram
 • E-post

Observera att svaren kan dröja utöver ordinarie öppettider då de utlovar återkoppling inom 24 timmar. Någon telefonkundtjänst finner du inte heller, men detta är ingen överraskning i sig med tanke på att de erbjuder lågprisabonnemang.

Slutsats

Det finns mycket gott att säga om Chilimobil, men det som gör att de sticker ut är självklart Fri Surf abonnemanget. Denna brukar faktiskt saknas helt och hållet hos andra operatörer som riktar in sig mot billigare abonnemang.

Tyvärr har du inte särskilt många avtal att välja mellan, samt att den billigaste ligger på 149 kr i månaden för privatpersoner. Detta beror dock på att de inte använder sig av kraftigt rabatterade perioder under de första månaderna som de flesta av sina konkurrenter. Tittar vi istället på hur prisbilden ser ut när det sänkta priset har löpt ut hos de andra operatörerna så tål Chilli verkligen att jämföras.

Det finns även en hel del andra egenskaper som är värda att titta närmare på. Du hittar bland annat support under helger och kvällar, även om den kan vara aningen begränsad. Andra finesser är att du kan pressa priset rejält genom att värva kompisar, något som ger dig 20kr rabatt per månad för varje vän du får med. I bästa fall kan du till och med nolla din mobilräkning helt och hållet, även om det kräver en hel motprestation från din sida.

Sist men inte minst hittar du det mesta via Mitt Chilimobil, en app som visar upp din förbrukning och fakturor när du loggar in med BankID. Viaplay Film & Serier ingår dessutom i alla avtal under de första månaderna som pricken över i:et, men du finner även rabatter och kampanjer löpande på hemsidan vilket vi tyckte var trevligt att se.

FAQ

Vilket nät använder Chili mobil?

De använder 3 och deras nät som täcker 98,9 % av sveriges befolkning. De jobbar också på att ta fram eSim inom kort, men även 5g lite längre fram när tekniken utvecklas.

Har Chilimobil 5g?

Nej, utan du använder istället 4G för samtliga abonnemang. Där täckningen är sämre kan du även behöva gå ned till 3G, men detta gäller framförallt på glesbygden och norra Sverige. 5G täckning kan du inte heller se i kartan ännu, något som kan vara bra att veta om för dig som funderar över avsaknaden.

Hur kommer man i kontakt med Chilimobil?

Du kan chatta eller mejla med dem under vardagar, men även en begränsad support inkluderas under kvällar och helger. Förvänta dig dock längre väntetider utanför ordinarie öppettider, även om du använder Facebook Messenger.

Är Chilimobil bra?

Det tycker vi att de är, helt klart. Chilimobil har många fördelar som saknas hos deras konkurrenter, men framförallt tillgången till fri surf där du inte blir begränsad oavsett hur mycket data du laddar ned via internet.

Hur är Chili Mobil?

De erbjuder en god balans mellan låga priser och kontinuerliga kampanjer, men även mobila bredband och företagsabonnemang. Som student kan du också pressa ditt pris ytterligare, men du kan även värva vänner och betala mindre i månaden tack vare detta.

Har Chilimobil abonnemang för studenter?

Ja, det har de! För dig som pluggar ingår billigare priser än vanligt för samtliga abonnemang som erbjuds på privatsidan.