Hallon omdöme och erbjudanden

Testvinnare
5
/
5
 • Spara oanvänd surf
 • Billigt
 • Fri surf
Fria
Samtal
Fria
SMS
0 mån
bindningstid
Om Hallon
Spara surf Ja
Surfhastighet 10-56 Mbit/s
Surf inom EU
4G+ Ja
Mobilnät Tre
Kundsupport Ja
Priser
Första tre mån 49-174kr / mån

Hallon har blivit en väldigt populär lågprisaktör inom mobilbranschen, mycket tack vare deras billiga avtal och möjligheten att spara surf. I dagsläget fokuserar de även på mobilt bredband  samt försäljning av mobiltelefoner, i kombination med deras abonnemang.

Företaget erbjuder dessutom avtal för privatpersoner och företag, men även för studenter, seniorer och ungdomar. Med Hallon får du alltid fast pris, enkla fakturor via autogiro, samt surf i 3:s nät som har god täckning i alla svenska städer.

I denna recension går vi igenom alla deras fördelar, men också en del nackdelar för att skapa en så rättvis bild som möjligt. Då deras abonnemang inte kan beställas i butik är det enbart nätbaserade sådana som gäller, en tydlig skillnad mellan lågprisavtal och premiumvarianter.

Vem äger Hallon?

Hallon är en del av Hi3G Access AB, aktiebolaget som ägs av varumärket Tre. Genom att fokusera på lågprismarknaden har de slopat aktiveringsavgifter, fakturaavgiften och kreditkontroller. De har dessutom 99 % täckning i Sverige, även om nätet inte är det allra bästa jämfört med Tele2, Telenor och Telia.

Spara oanvänd surf

Det som sticker ut med Hallon är möjligheten att spara all oanvänd surf. Mängden du kan spara är dessutom 100 GB vilket är riktigt generöst, samt att det kan komma väl till hands om du skulle förbruka mer än du hade tänkt.

Just nu får du även 30 till 50 GB extra surf som ingår i abonnemanget, om du tecknar upp dig via deras hemsida. Liknande rabatter delas ut kontinuerligt och det är också detta som gör Hallon till en rejäl utmanare på mobilmarknaden. Genom att logga in på hemsidan kan du alltid se hur mycket oanvänd surf du har kvar, exempelvis vid månadsskiftet när din ordinarie mängd tagit slut.

Hallon erbjuder även kontantkort

Om du letar efter ett kontantkort kan du faktiskt få sådana av Hallon, något som inte hör till vanligheterna när det gäller många konkurrenter. Om du vill ta en titt på några exempel kan du kika i listan nedan: 

 • 4GB / 99 kr
 • 8 GB / 149 kr
 • 25 GB / 249 kr 
 • 50 GB / 299 kr
 • 100 GB / 349 kr

Kontantkorten kan alltid fyllas på själv via Mina Sidor, eller med betalkort. Notera dock att de endast kan användas i Sverige vilket gör dem obrukbara utomlands, något som kan vara bra att veta om.

Mobilabonnemang för alla tänkbara grupper i samhället

Hos Hallon hittar du alltid fria samtal och SMS då det är deras grundidé att erbjuda enkla och billiga mobilabonnemang. Förutom att du kan spara oanvänd surf saknas också bindningstider vilket gör det lätt att byta till en annan operatör. Eftersom de endast använder fastprisavtal behöver du inte heller oroa dig för rörliga sådana, en stor fördel för dig som vill hålla koll på dina månatliga kostnader.

Abonnemang finnes för både stor och liten vilket vi gillar, men de har också skräddarsydda sådana beroende på vilken åldersgrupp du tillhör. När du gör din beställning kan du också behålla ditt befintliga telefonnummer, eller välja ett helt nytt sådant.

Privatabonnemang

För tillfället erbjuds följande abonnemang för privatkunder: 

 • 4 GB surf / 49 kr under 3 månader, sedan 99 kr / månad
 • 8 GB surf / 74 kr  under 3 månader, sedan 149 kr / månad
 • 25 GB surf / 124 kr under 3 månader, sedan 249 kr / månad
 • 50 GB surf / 149 kr under 3 månader, sedan 299 kr / månad
 • 100 GB surf / 174 kr under 3 månader, sedan 349 kr / månad

Abonnemangen inkluderar även 30, 40 och 50 GB extra surf beroende på vilken av dem du väljer ut från listan. SIM-kortet skickas också direkt hem till brevlådan inom 1-3 dagar, då det dessvärre inte finns några eSim ännu.

Studentabonnemang

För dig som är student eller under 18 år dubblas surfmängden automatiskt, exempelvis 8 GB istället för 4 GB, samt 16 GB istället för 8 GB. För tillfället ingår även 50 % rabatt på priset de tre första månaderna.

Seniorabonnemang

Hallon erbjuder även avtal för dig som är äldre än 55, med rabatterade priser på sina privata abonnemang. I skrivande stund ingår bland annat 3 GB surf, fria samtal och SMS för endast 44 kr i månaden de första tre månaderna – sedan höjs det till 89 kr i månaden.

Barn och ungdomsabonnemang

För de yngre ingår samma kampanj som för studenter, nämligen fördubblad surfmängd på samtliga abonnemang. Du kan därmed få upp till 200 GB surf vilket kan behövas för de som streamar och spelar mycket via nätet.

Företagsabonnemang

Hallon för företag fungerar precis likadant som på privatsidan, med skillnaden av att deras surfmängd är högre på det billigaste abonnemanget. Du får nämligen 6 GB surf för 99 kr, 25 GB för 149 kr, 50 GB för 199 kr, eller 100 GB för 249 kr i månaden.

Hastigheterna är höga tack vare 4G-nätet, men Hallon saknar dock tillgång till 5G fortfarande vilket kan vara bra att veta om. 

Mobilförsäljning hos Hallon

Något överraskande kan du faktiskt köpa den senaste iPhone modellen direkt på hemsidan, eller varför inte en Samsung Galaxy S21. För seniorer och pensionärer erbjuds också Doro telefoner som är betydligt enklare att ringa och SMS:a med.

För att beställa en mobiltelefon blir du dock bunden i 24 månader, men du kan även köpa det med ditt befintliga abonnemang från Hallon. Ett axplock av tillgängliga smartphones du hittar på hemsidan är: 

 • iPhone 13 mini 128 GB
 • iPhone 12 mini 64 GB
 • iPhone 12 Pro 128 GB
 • Samsung Galaxy S21 5G
 • iPhone SE
 • iPhone 11 64 GB
 • Doro 8080

Vad tycker Flashback om Hallon?

De allra nyaste inläggen på forumet berör tiden som du kan spara surfen, medan äldre trådar innefattar frågor om hur de kan vara så billiga. Den främsta punkten för klagomål berör kundtjänsten då den är automatiserad under nattetid och endast inkluderar mejl eller FAQ som kontaktkanaler.

Kundtjänst hos Hallon

Det finns ingen traditionell kundservice hos Hallon, utan hjälpen ges istället ut via en automatiserad robot som kallas för Berry. Du kan även läsa en FAQ med de vanligast ställda frågorna, eller live chatta med personalen mellan 09:00 och 16:00. 

Operatören erbjuder dock en rad med alternativ gällande support som vi presenterar nedan: 

 • Live chatt (endast under dagtid)
 • Kontaktformulär
 • Ett eget forum
 • Automatiserade svar från en robot
 • Vanligt ställda frågor och svar
 • E-post

Företaget finns även på Facebook, Instagram, Youtube och Linkedin även om de inte tar emot frågor och funderingar via dessa sociala medier. Via ”Mina Sidor” kan du istället logga in med ditt BankID för att granska ditt abonnemang närmare, men du kan också ange betalkort som ska användas vid betalningar.

Om du vill teckna autogiro finns även denna möjlighet hos Hallon, men tyvärr har de ingen e-faktura att erbjuda i dagsläget. På denna punkt är du alltså aningen begränsad, även om automatiska dragningar sker smidigt varje månad.

Slutsats

Vi anser att Hallon är en riktigt bra lågprisoperatörer på den svenska marknaden. Detta motiveras bland annat av deras låga priser, återkommande kampanjer, samt avtal som riktar sig mot både privatpersoner och företag. Du hittar dessutom skräddarsydda alternativ för seniorer, ungdomar och studenter vilket alltid är tacksamt när det gäller flexibiliteten.

Rent prismässigt ligger de väldigt bra till, särskilt under den rabatterade perioden. För tillfället ingår också en gratis surfpott på 30 GB till 50 GB på de olika abonnemangen, ett ytterligare skäl att välja Hallon. De har även inkluderat mobila bredband och kontantkort i sitt utbud, samt att du kan köpa en mobil med färdiginställt abonnemang.

Den enda nackdelen är kundtjänsten som blir något bristfällig då den saknar telefonsupport. Vi hade även velat se lite längre öppettider för live chatten, samt att privatabonnemangen borde ha ett alternativ på 200 GB, precis som för det mobila bredbandet och avtalen som är riktade mot studenter.

Tre är inte heller det allra bästa nätet du kan få i Sverige, framförallt när det kommer till de nordligaste breddgraderna. Bor du däremot i en stad har du inga problem att använda 4G-nätet, något som dessvärre kan bli problematiskt på landsbygden eller i orter som är placerade långt utanför större städer.

Ett stort plus med Hallon är att du alltid kan spara din surf, upp till 100 GB. Fria samtal och SMS ingår också alltid, samtidigt som du slipper bindningstid. Jämfört med många konkurrenter har de helt enkelt betydligt mer att erbjuda, till ungefär samma pris.

FAQ

Är Hallon Telia?

Nej, utan de ägs av Tre som även erbjuder deras nät till samtliga kunder som använder Hallon som operatör. Företagen som äger Hallon är i sin tur Hutchison Whampoa och Investor.

Kan man ringa Hallon?

Dessvärre ingår inte support via telefon då Hallon riktar sig mot lågprismarknaden. Du kan däremot live chatta med dem mellan 09:00 och 16:00, eller skicka e-post och skriva på deras forum.

Hur är Hallon som operatör?

Vi anser att de är en lågprisoperatör som är väldigt flexibel jämfört med deras konkurrenter, främst då de har abonnemang som riktar sig mot privatpersoner och företag. Priserna är också väldigt billiga, samt att de ofta kör med diverse kampanjer för nya kunder.

Erbjuder Hallon kontantkort?

Ja, det gör de! Detta är också något som utmärker dem gentemot andra operatörer i samma segment, framförallt då kontantkort sällan finns tillgängliga på denna marknad.

Har Hallon appar?

Du hittar deras appar både i Google Play och App Store, beroende på vilken enhet du använder.

Vad är Hallon Forum?

Detta är ett diskussionsforum för användare av Hallon där du kan ställa frågor, få hjälp, eller chatta med andra personer.