Billigaste mobilabonnemanget 2024

Jämför mobilabonnemang

Fördelar
 • Billigt
 • Spara oanvänd surf
 • Avsluta när du vill
Surf
4-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
49-174
Pris
99-349
Fördelar
 • Nya kunder får 50 GB extra surf
 • Bind inte upp dig på länga avtal
 • Grym teckning
Surf
4-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
Inget erbjudande
Pris
125-375
Fördelar
 • Behåll oanvänd surf
 • Behåll oanvänd surf
 • Telias nät
Surf
2-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
12 månader
Nykunds-pris
Inget erbjudande
Pris
129-429
Fördelar
 • Ta med ditt befintliga nummer kostnadsfritt
 • Ingen bindingstid
 • 4.7 på Reco
Surf
5-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
Inget erbjudande
Pris
99-349
Fördelar
 • Ingen bindningstid
 • Bra nät
 • Rabatt när du köper abonnemang och mobil
Surf
5 – Obegränsat
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Pris
199-499
Fördelar
 • Få en fri månad om du värvar en vän
 • Ingen uppsägningstid
Surf
5-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
72-172
Pris
145-345
Fördelar
 • Erbjuder fri surf-abonnemang
 • Bjud in vänner – få rabatt
 • Viaplay ingår i vissa abonnemang
Surf
6-Obegränsad
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
129-299
Pris
149-399
Fördelar
 • Behåll ditt nummer
 • Ingen bindningstid
 • Bra för dig som inte surfar så mycket
Surf
2-22
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
47,5-122,5
Pris
95-245
Fördelar
 • Bjud in vänner – få rabatt
 • Bra 4G nät
 • Flexibel prissättning
Surf
3-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
50-175
Pris
100-350
Fördelar
 • All surf ingår inom EU
 • Ingen bindningstid
 • Obegränsad surf finns
Surf
3-Obegränsad
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Pris
219-569

Att tänka på när du ska teckna ett billigt mobilabonnemang

Vill du pressa ned priset på ditt nuvarande abonnemang, eller är du ute efter att skaffa dig en ny operatör? Då rekommenderar vi att du läser vidare på vår sajt. Vi har bland annat fokuserat på att välja ut skräddarsydda avtal för dig som student, eller de som är inriktade för barn och seniorer i första hand. 

Utöver detta jämför vi abonnemang med och utan surf, eller särskilt utvalda alternativ för dig med familj. Driver du eget företag hittar du också mycket matnyttig information nedan, oavsett vilka slags mobilabonnemang som är av intresse.

Vi vill även betona att vårt huvudfokus ligger på billiga mobilabonnemang som tål att jämföras, men även för att presentera val du kanske inte stött på tidigare. Valfriheten inom branschen är enorm, men det är också en av de främsta anledningarna att vi skapade denna jämförelsesajt.

Hur du går tillväga för att hitta det mest prispressade abonnemanget

Det är betydligt lättare att hitta det billigaste abonnemanget idag, framförallt då det finns utmärkta jämförelser tillgängliga för konsumenterna. Genom att titta i våra tabeller ser du direkt vad mobilabonnemangen innehåller för fördelar, men även vilka unika finesser som ingår.

Att välja ut avtal kan ibland kännas som att försöka ta sig igenom en djungel, men du kan förenkla processen enormt genom att välja ut ett anpassat alternativ som passar dina syften. Vissa behöver mer surf, medan andra vill ha fria samtal och SMS. Ibland kan det även vara så att abonnemanget behöver innehålla särskilda egenskaper, eller att du kan spara surf du inte använder till nästkommande månad.

Andra faktorer som påverkar är givetvis hur täckningen ser ut i området du är bosatt, eller om du planerar att befinna dig utomlands en längre stund. Genom att granska täckningskartor kan du också göra ett enklare val, eller ett mer framtidsvänligt sådant.

Jämför abonnemang för att få ned priset

Precis som inom de flesta branscher är det klokt att jämföra operatörer mot varandra, särskilt för att se vad det bästa valet blir för dig och dina användningsområden. Det är även så att konkurrensen är enorm vilket leder till rabatter och erbjudanden, något du som konsument alltid bör ta vara på.

Det är även så att du oftast slipper bindningstiden vilket ger dig goda möjligheter att se över ditt avtal när som helst. Du behöver endast kontakta supporten hos din nuvarande mobiloperatör för att kontrollera din avtalslängd, eller logga in direkt med ditt BankID på deras hemsida om en sådan möjlighet finns tillgänglig.

Bästa alternativen för studenter och barn

Det finns gott om avtal för särskilda grupper av konsumenter, men framförallt de yngre användarna som ofta behöver fri surf. För studenter är det även viktigt att priset är lågt då ekonomin sällan tillåter utsvängningar, medan barn kan behöva abonnemang med inbyggda spärrar så att de inte kan ringa betalsamtal.

Anpassade avtal för företag

De flesta bolag ringer en hel del vilket leder till ett ökat behov av fria samtal, men det kan även handla om högre surfmängd för att kunna beta av möten möten via Skype och Zoom. Avtalen är ofta flexibla nog för att möta de flesta behov, men då företag kan skilja sig enormt beroende på storleken är det alltid klokt att jämföra abonnemangen noga innan det stundande valet.

Lämpliga mobilabonnemang för pensionärer

För dig som pensionär kanske det inte är lika viktigt med höga mängder surf, utan fokus ligger snarare på samtal och SMS. Det du kanske inte visste är att du kan ha rätt till särskilda rabatter redan efter att du fyllt 55 år, i alla fall hos utvalda operatörer.

En pensionär utan surf är inget konstigt alls i dagens samhälle, särskilt då mobiltelefonerna som används sällan inkluderar moderna appar som Facebook och Instagram. Det billigaste mobilabonnemanget för en pensionär är givetvis en sådan som ger distinkta fördelar för seniorer, eller för dig som redan gått i pension.

Familjeabonnemang kan sänka kostnaderna rejält

Med ett familjeavtal från Telia kan du exempelvis välja från fyra olika surfmängder, samt att du alltid får fria SMS och samtal. Genom att ansluta flera personer till samma abonnemang går även priset ned avsevärt, särskilt då huvudägare under 28 år tar del av en ungdomsrabatt.

Telias nät är dessutom ett av de mest utbredda i Sverige, något som gör den användbar nästan i varje hörn av vårt avlånga land. Ett mobilabonnemang från Telia är också bra för familjer som vill dela på surfmängden, till exempel om föräldrarna endast surfar lite medan barnen surfar mer.

Med eller utan surf?

Du med mobil använder ofta surf för att läsa e-post, titta runt på sociala medier, eller för att kontakta vänner. Frågan om huruvida du behöver surf eller inte är dock komplicerad då de allra flesta appar använder internet för att fungera.

Det är även så att samtliga abonnemang innehåller någon mängd av surf per automatik, men med eSim blir det ännu lättare att aktivera en smartphone utan att ens använda ett fysiskt SIM-kort. Du kan även jämföra mängden surf via jämförelsetjänster som Prisjakt för att ta reda på exakt hur de olika avtalen skiljer sig.

Utnyttja rabatter för att alltid ta del av de billigaste mobilabonnemangen

Genom att granska de olika mobila avtalen ser du även snabbt om det finns några speciella erbjudanden tillgängliga. Dessa kan bland annat dyka upp under högtider, eller under mellandagsreor vid julen. 

Några operatörer försöker locka till sig fler kunder genom att pressa priset på sina nuvarande avtal vid särskilda dagar, exempelvis Black Friday eller andra populära dagar som Cyber Monday. Flera av kampanjerna är inriktade på specifika kundgrupper som barn, familjer eller pensionärer – men du kan också hitta tidsbegränsade rabatter som gäller under en viss period.

Byt abonnemang om du känner att ditt nuvarande är för dyrt

Då vi svenskar ofta byter abonnemang är det även praxis att de flesta levereras utan bindningstid, en distinkt fördel med just vår inhemska marknad. Genom att byta till andra avtal kan du dels få ned priset, men även få andra fördelar på köpet.

Vissa av dem kan inkludera en högre mängd surf i månaden, medan andra ger dig fria samtal eller obegränsat med SMS. Jämfört med kontantkort är mobilabonnemang ett betydligt bättre val då det hör till vanligheterna att antalet SMS och samtal inte begränsas på något vis.

Du är också helt fri att byta till en annan operatör, samt att du kan flytta över ditt nuvarande nummer till dem om du inte vill ha ett nytt. Den digitala tidsåldern har genomfört massiva förändringar inom branschen som gjort det både enklare och snabbare att beställa abonnemang, framförallt när fenomenet eSim introducerades. Trenden med virtuella SIM-kort kommer endast att växa framöver, men framförallt när våra mobiler blir allt smartare och snabbare.

Förhandla ner ditt pris genom att kontakta kundtjänsten

Ibland kan du faktiskt sänka kostnaderna genom att tala med din nuvarande operatör. De kan även ha rabatter tillgängliga som inte annonseras offentligt, till exempel för trogna kunder eller de som är ute efter att byta till en konkurrent.

Det är även på detta område som det är bra att konkurrensen är kraftig eftersom du alltid presenteras med nya möjligheter att få ned priset. 

Tips för att undvika extra kostnader

Om syftet är att betala så lite som möjligt är det självklart bra att ha några knep i bakfickan när det kommer till mobilabonnemang. Hos vissa operatörer kan du nämligen spara surf som du inte använt, för att sedan utnyttja det vid ett senare tillfälle. På detta vis slipper du att hosta upp pengar för mer surf under pågående månad, eller om du gjort åt data när du varit på resande fot.

En annan taktik är att endast surfa på internet när du är uppkopplad till WiFi, eller att ladda ned musik direkt i enheten för att slippa streama det. Detsamma gäller även för videoklipp, filmer eller tv-serier, eller om du har möjlighet att titta på strömmande medier i offline läge.

Sist men inte minst är det en god idé att teckna ett autogiro eller e-faktura direkt när du införskaffat ett abonnemang, endast för att slippa fakturaavgiften som kan ingå vid pappersfakturor.

Faq

Vanliga frågor om mobilabonnemang

Vilket abonnemang är bäst?

Det är svårt att svara på denna fråga då alla är olika, men även då behoven varierar enormt från person till person. Vissa är dessutom ute efter mer surf medan andra fokuserar på familjeabonnemang som pressar ned priset för samtliga i hemmet. 
För att hitta ett mobilabonnemang som passar bäst för dig bör du alltid jämföra flera stycken mot varandra, men också titta noga på specifika egenskaper som du har nytta av. 

Vilket kontantkort är billigast?

För tillfället har Halebop billiga kontantkort som ger dig 2 GB surf för endast 99 kronor i månaden, men du kan få betydligt bättre rabatter genom att teckna upp dig för ett abonnemang hos Fello, Hallon eller Katshing.

Vem har billigaste mobilabonnemang?

Både Katshing och Fello har rabatterade abonnemang som kostar 47 kronor under de första fyra månaderna, men även Hallon levererar sina till ett pris av 49 kronor de första 6 månaderna. Du hittar dock alltid kampanjer som liknar dessa från flertalet operatörer, särskilt under den hårda konkurrensen som råder idag.

Vad tycker du om vår jämförelse av billiga abonnemang?

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)
Excellent100%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%