Fello omdöme och erbjudanden

För dig som värdesätter ett stabilt abonnemang med fastpris kan Fello vara ett utmärkt val. De använder dessutom nätet från Telia vilket gör dem till en operatör som tål att jämföras på lågprismarknaden, samtidigt som de erbjuder kampanjer löpande för att pressa ned priset på ditt nuvarande avtal.

Hos Fello ingår alltid fastpris vilket innebär att du undviker rörliga sådana, medan du även får obegränsat med samtal, SMS och MMS. Det finns inte heller några öppningsavgifter, bindningstider eller uppsägningstid att tala om, ett koncept som blivit väldigt populärt bland privatpersoner som uppskattar enkla mobilabonnemang.

Förutom allt detta kan du spara din surf, eller pausa abonnemanget upp till ett år om du skulle vilja byta till en konkurrent. Flexibiliteten är således alltid på topp vilket vi alltid uppskattar, medan priserna också är rimliga jämfört med de flesta andra på marknaden.

Vem äger Fello?

Fello AB är en del av Telia Sverige AB, men företaget grundades av två privatpersoner som blev trötta på att bli lurade av höga priser för mobilabonnemang. Detta ledde till ett möte med Telia och en idé om att starta upp i deras nät, en framgångssaga som till slut blev verklighet efter 12 månader av hårt slit.

Genom att agera fristående mobiloperatör tog de sig också in på lågprismarknaden som växer sig starkare kontinuerligt. Affärsidén inkluderar dock inte mobilt bredband, tilläggstjänster eller andra extrafunktioner – utan allt fokus ligger på mobilabonnemang i första hand.

Vilket nät använder Fello?

Då Telia är ägare till Fello får du alltid tillgång till deras utmärkta nät som täcker hela Sverige. Många rankar också täckningen till den bästa då du kan njuta av 4G hastigheter upp till 60 Mbit i sekunden i de allra flesta områden, städer och samhällen.

Med hjälp av deras karta ser du snabbt att Fello har 99 % täckning oavsett var du befinner dig, förutsatt att du undviker berg eller täta skogar. En intressant fördel med Fello är att du även har tillgång till VoLTE tekniken som standard vilket ger dig Wifi-samtal, eller samtal och surf via 4G-nätet.

Om du skulle befinna dig utomlands fungerar abonnemanget precis som vanligt, främst tack vare fri roaming inom EU och EES. 

Fello eller Hallon?

När det gäller dessa två operatörer skiljer de sig en aning från varandra. Hos Hallon kan du spara upp till 100 GB surf, medan Fello endast låter dig behålla 25 Gb i deras grundabonnemang, bara som ett exempel. Däremot hittar du det minsta abonnemanget hos Fello med 2 GB surf, samt att de även använder Telias nät som anses vara bäst gällande täckning och surfhastighet.

Hallon är snäppet vassare gällande deras billigaste avtal då 4 GB surf ingår till ungefär samma kostnad, men här blir bedömningen väldigt subjektiv beroende på var i Sverige du är bosatt. I norra delarna är exempelvis Telia betydligt bättre vilket kan vara helt avgörande vid det stundande valet.

Hos konkurrenten Hallon kan du dock införskaffa dig en mobil i samband med din beställning, en aspekt som kan vara intressant när du väger för- och nackdelarna.  Är du student eller senior vinner dock Fello överlägset på grund av den fördubblade surfmängden.

Fello vs Halebop

Tittar vi på prisbilden mellan dessa två lågprisoperatörer är Fello något bättre, särskilt då de ger nya kunder en rabatt på halva priset under de tre första månaderna. Fello har inte heller några begränsningar gällande samtal och SMS, något som dessvärre blir fallet för Halebop och deras allra billigaste variant.

Det bör även noteras att båda använder Telia och deras mobilnät vilket gör det aningen svårare med jämförelsen.

Fello eller Vimla?

Här är kampen otroligt jämn då det endast finns ett fåtal skillnader rent prismässigt, medan själva mängden surf varierar ganska mycket i de olika abonnemangen. Vimla har aningen större mängder data du kan förbruka, särskilt för dig som kräver upp till 100 GB i månaden.

Abonnemang hos Fello

Alla avtal erbjuds utan bindningstid, uppsägningstid eller startkostnader. Du får också välja mellan 2, 7, 14 eller 22 Gb surf i månaden. Fello är dessutom väldigt fördelaktig för dig som studerar då de dubblar mängden data i ditt abonnemang, till samma kostnad.

Fello har endast fastprisavtal i dagsläget vilket innebär att du inte kan beställa några kontantkort, något som kan vara bra att veta om.

Privatabonnemang

Just nu hittar du följande mobilabonnemang för privatpersoner: 

  • 3 Gb surf för 47,50 kr under 2-4 månader, sedan 95 kr i månaden
  • 7 Gb surf för 72,50 kr under 2-4 månader, sedan 145 kr i månaden
  • 14 Gb surf för 97,50 kr under 2-4 månader, sedan 195 kr i månaden
  • 22 Gb surf för 122,50 kr under 2-4 månader, sedan 245 kr i månaden

För tillfället finns två varianter av ett erbjudande där du kan välja att få ett rabatterat pris under 2 eller 4 månader. Den enda skillnaden är att den på 2 månader innefattar 50 Gb extra surf, medan den på 4 månader inte gör det. Du får även spara upp till 25 Gb surf.

Fello har inget esim i dagsläget, utan SIM-korten skickas istället via postgången som hör till vanligheterna med lågprisbolag. Ett e-sim kan dock dyka upp längre fram, precis som 5G och andra moderna finesser som är på gång. 

Studentabonnemang

Om du är student dubblar Fello mängden surf, något som ger dig 6 Gb, 20 Gb, 36 Gb, eller 70 Gb data i abonnemanget. Utöver detta kan du även spara upp till 100 Gb surf om du inte använder det, en relativt stor skillnad jämfört med de vanliga avtalen.

Priserna består dock som vanligt, en enorm fördel för dig som pluggar och som förmodligen använder mer surf. 

Seniorabonnemang

Är du över 55 år får du lite mer surf än i privatabonnemangen, men utöver detta finns inte några större skillnader att tala om. Mängden data du kan välja från är 3 Gb, 10 Gb, 18 Gb, eller 32 Gb med precis samma rabatt och villkor som de som gäller för de allra flesta kunder som tecknar upp sig hos Fello.

Vad tycker Flashback om Fello?

De som prisar Fello mest är användare som bor i de norra delarna av Sverige, men vi hittade även inlägg som påtalade om fördelarna med Telias nät som fungerar felfritt i hela landet. Vissa anmärkte dock på att priserna är lite väl dyra för mängden surf som ingår, särskilt om man inte är student eller pensionär.

Fello Forum finns dock inte tillgängligt, utan du får istället förlita dig på alternativ som Flashback, Swedroid eller liknande.

Kundtjänst hos Fello

Om du behöver hjälp kan du alltid kontakta Fello via ett antal kontaktmetoder, både via live chatt och e-post. Något överraskande ingår också service via telefon, en stor fördel för dig som behöver mer personlig rådgivning.  

Fello erbjuder en hel del kontaktkanaler som presenteras nedan: 

  • Live chatt (mellan 08:00 och 17:00 på vardagar)
  • Telefonsupport (mellan 09:00 och 17:00 på vardagar)
  • E-post
  • Mina Sidor

Det finns även möjlighet att bli uppringd av personalen genom att klicka på ”Ring upp mig!” länken på hemsidan. Denna hittar du i sin tur via Felloservice som presenteras längst upp till höger när du navigerar på sajten.

Vid en eventuell driftstörning har du alltså gott om sätt att nå supporten, men det kan även gälla andra frågor som saldo eller röstbrevlåda. 

Slutsats

Vi gillar att Fello har en tillgänglig kundsupport som även kan nås via telefon, något som inte hör till vanligheterna när det kommer till lågprisavtal. Deras dubblade surfmängd för studenter är också en otroligt schysst kampanj, medan de även erbjuder konkurrenskraftiga rabatter för dig som senior.

Att du surfar i Telias nät är också ett stort plus då det anses vara en av de bäst utbyggda i hela Sverige, både för samtal och internet. Det finns också möjlighet att spara upp till 25 Gb surf, eller upp till 100 Gb för de som studerar.

Den enda nackdelen vi måste anmärka på är att privatabonnemangen är något sämre än de du hittar hos konkurrenterna, särskilt när det gäller mängden data som ingår per månad. Det finns inte heller någon möjlighet att teckna avtal med fri surf, ett minus som måste lyftas upp.

Med det ur vägen tycker vi fortfarande att Fello är en av de bättre lågprisaktörerna som inriktar sig helt och hållet på mobilabonnemang. För tillfället lämpar de sig också väldigt väl för studenter och seniorer, samt att de ofta kör med återkommande erbjudanden om fördubblad surf.

Slutligen har du också möjlighet att värva en vän vilket ger dig rabatt på priset av ditt abonnemang, en trevlig överraskning för dig som får med dina kompisar eller bekanta. För att se totala mängden på rabatten är det bara att titta in på ”Mina sidor”. 

FAQ

Hur kollar man surfmängd hos Fello?

Detta sköts via ”Mina sidor” där du bland annat kan se dina fakturor, din förbrukning, samt annan viktig information om ditt avtal. Via din pinkod loggar du enkelt in på sajten för att granska allt som rör ditt abonnemang.

Går Fello i Telias nät?

Ja! Du surfar, ringer och skickar SMS samt MMS i Telias nät när du använder Fello. Detta är en fördel i sig, särskilt för dig som bor i norra Sverige där täckningen hos de andra operatörerna kan vara bristfällig eller obefintlig.

Vad skiljer sig Fello gentemot andra mobilabonnemang?

Hos Fello får du support via telefon, något som ofta saknas hos konkurrenterna. Du får också tillgång till mobilnätet från Telia som erbjuder högre hastigheter, samt 4G-täckning i stora delar av Sverige. 

Vad betyder Fello?

Namnet är hämtad från deras maskot Fello, en glad och hjälpsam karaktär som du hittar på hemsidan lite varstans. 

Hur bra är Fello?

Om du letar efter billiga abonnemang som använder Telias nät är Fello ett utmärkt alternativ, men de är också tillgängliga och närvarande om du behöver hjälp. Många ger dem även beröm för att vara engagerade och personliga, en fördel som inte alltid hittas inom denna bransch.

Hur många kunder har Fello?

Om du letar efter billiga abonnemang som använder Telias nät är Fello ett utmärkt alternativ, men de är också tillgängliga och närvarande om du behöver hjälp. Många ger dem även beröm för att vara engagerade och personliga, en fördel som inte alltid hittas inom denna bransch.

Har Fello en app?

Nej, de har endast ”Mina sidor” som plattform när du behöver gå igenom betalningar, historik eller hur mycket surf du har kvar.