Katshing omdöme och erbjudanden

Lågprisoperatören med det något unika namnet kallar sig för Katshing efter det berömda uttrycket som anspelar på en vinst. De är även en välkänd aktör inom telekombranschen på grund av flera anledningar, men framförallt tillgång till internet även om du förbrukat upp all data – mycket tack vare deras ”Nonstop surf” policy. 

Andra fördelar innefattar egenskaper som fria samtal och SMS inom Sverige, slopad bindningstid, samt 50 % rabatt på alla abonnemang under de två första månaderna. I deras butik kan du sedan inhandla iPhone mobiler, medan Mitt Katshing låter dig logga in för att granska fakturor, förbrukning och andra relevanta uppgifter.

Om du vill prova denna mobiloperatör kan du beställa ett gratis SIM med stöd för 4G, medan aktiveringen kan göras direkt eller vid en senare tidpunkt. Med hashtaggen #NoMoreBS välkomnas du sedan in till en utmanare som erbjuder dig en frihet som sällan skådats inom branschen.

Vem äger Katshing?

Företaget som driver verksamheten heter Katshing Mobile Ab. Utöver detta finns det väldigt lite information om deras historia, ägare, eller nyckelpersoner.  Det enda konkreta som framgår på sidan är att de använder Tele2:s nät med reducerade priser.

Vilket nät använder Katshing?

Täckningen garanteras av Tele2 och det är också deras nät som används för samtliga avtal. Om du vill titta på täckningskartan kan du göra detta längst ned på hemsidan, men där märker du också att nästan hela Sverige har tillgång till operatören.

99,9 % av befolkningen kan därmed njuta av Katshing, en stor fördel när det gäller tillgängligheten runtom i landet. Många använder också Tele2 idag då andra nät inte fungerar där de bor, en fördel som kan vara värd att belysa.

Mobilabonnemangen som erbjuds använder sig av 4G-nätet medan 5G fortfarande är under uppbyggnad i skrivande stund, något som betyder att du kan förvänta dig hastigheter mellan 10 och 40 Mbit i sekunden, eller till och med upp till 80 Mbit i allra bästa fall.

Friheten med Nonstop surf

Det finns inte många operatörer som kan göra det som Katshing kan, nämligen bjuda på fri surf oavsett vilket abonnemang du väljer. Detta är en stor frihet för dig som är orolig över att inte kunna använda Facebook, Instagram eller Messenger när du surfat upp datamängden för månaden.

Du behöver inte heller någon rabattkod för att ta del av denna finess, utan allt sker per automatik för dig som kund. Vill du alltså undvika återkommande problem som att ladda på surf precis innan löning kan Nonstop surf vara en riktig räddare i nöden.

Abonnemang hos Katshing

Som vi nämnde ovan får du alltid surf upp till 1 Mbit i sekunden, även om du förbrukat all tillgänglig data som ingår i paketet du valt ut. Avtalen är dessutom utan bindningstid och det finns inte heller några startavgifter att oroa sig för, ett stort plus i kanten som är väl värt att belysa. 

För tillfället är samtliga alternativ kraftigt rabatterade, något du märker genom att ta en titt på de tillgängliga mobilabonnemangen nedan. Via deras ”kassa” kan du sedan välja att behålla ditt nummer utan kostnad, eller plocka ut ett helt nytt. Du kan också använda kampanjkoder, samt en extra gratis SIM till en vän. Alla betalningar sköts sedan via Klarna, ett smidigt val för dig som redan använder dem för andra köp.

Privatabonnemang

Just nu hittar du följande mobilabonnemang för privatpersoner: 

  • 2 Gb surf för 47 kr under 2 månader, sedan 95 kr i månaden
  • 6 Gb surf för 72 kr under 2 månader, sedan 145 kr i månaden
  • 12 Gb surf för 97 kr under 2 månader, sedan 195 kr i månaden
  • 22 Gb surf för 122 kr under 2 månader, sedan 245 kr i månaden
  • 42 Gb surf för 147 kr under 2 månader, sedan 295 kr i månaden

Esim används däremot inte, utan ditt SIM-kort skickas istället via posten precis som hos de flesta andra konkurrenter. Det som ingår är fria samtal och SMS, samt möjligheten att behålla ditt nummer eller skaffa ett nytt. Observera dock att Katshing tillämpar 1 månads uppsägningstid.

Dessvärre finns det inte heller några specifika abonnemang för studenter, seniorer eller familjer vilket blir en liten nackdel i det stora hela. Vi hade också velat se lite fler alternativ gällande mängden surf då 42 Gb inte alltid räcker till. Det som väger upp i sammanhanget är dock ”Nonstop surf” vilket tillåter dig att använda internet även om du använt upp all data, dock med betydligt lägre hastighet.

iPhone telefoner till salu på hemsidan

Om du behöver en mobil kan du införskaffa en sådan direkt på webbsidan under länken ”iPhone” som tar dig till butiken. Katshing säljer enbart iphone mobiler som är begagnade, dock återställda och testade för full funktionalitet.

Priserna varierar beroende på modell, men du kan teckna dem med en avbetalningsplan som pågår under 24 månader. Du får också ett gratis SIM-kort hemskickat med ett erbjudande som innefattar 3 månader till halva priset.

Vad tycker Flashback om Katshing?

En del användare är irriterade över att Katshing inte längre erbjuder abonnemang på 100 Gb, något som fått dem att tänka på alternativ som Chilimobil, Hallon eller Vimla istället. Företaget ansökte även om en konkurs under 2016 vilket nämns i en av diskussionstrådarna. 

Något överraskande är företagets representanter själva med och kommenterar på Flashback, dock så går det inte att styrka detta då alla användare täcks av anonymitet.

Kundtjänst hos Katshing

Om du behöver hjälp räcker det att navigera in på länken ”Support” längst upp på sidan. Där finner du både en chatt och FAQ med svaren på de vanligaste frågorna, samt möjligheten att ta kontakt med företaget via Facebook och Instagram.  

Katshing erbjuder en hel del kontaktkanaler som presenteras nedan: 

  • Live chatt (mellan 09:00 och 17:00 på vardagar, lunchstängt mellan 12:00-13:00)
  • E-post kan skickas till [email protected]
  • Min Katshing
  • Sociala medier (Facebook, Instagram, Youtube)

Slutsats

Det som utmärker denna mobiloperatör är delvis ”Nonstop surf” som låter dig använda internet trots att du förbrukat upp all data, men även slopade bindningstider och enorma rabatter för samtliga avtal som finns att tillgå.

Genom att du alltid kan ringa gratis och SMS:a inom Sverige får du ett billigt alternativ som tål att jämföras med de flesta andra lågprisföretag inom branschen. Katshing använder dessutom Tele2:s nät som är en av de bästa i landet, samtidigt som täckningen räcker gott och väl både i de norra och södra delarna.

Tyvärr finns endast abonnemang upp till 42 Gb att teckna, så är du en storförbrukare bör du titta på andra bolag istället. Kan du däremot gå med på segare hastigheter efter att din surf är använd kommer du inte att ha några som helst problem.

Du hittar också en gedigen support som presenterar dig med flera olika sätt att kontakta personalen, dock inte via telefon vilket är önskvärt för dig som föredrar en mer personlig service. FAQ:en ger i sin tur svar på de allra flesta frågor och funderingar du kan tänkas ha, till exempel gällande en nummerflytt, SIM kort, hur det fungerar att ringa utomlands, och så vidare.

Katshing tillämpar även en kostnadsspärr på 500 kronor när du befinner dig i ett annat land så att du inte åker på onödigt dyra fakturor. Deras webbshop bidrar även med begagnade iPhone telefoner som går att köpa via avbetalning. Allt som allt är Katshing väldigt bra på att konkurrera rent prismässigt, medan de faller lite gällande flexibiliteten. 

Du hittar exempelvis inga skräddarsydda avtal för studenter, seniorer eller andra grupper i samhället vilket självklart blir ett litet minus. Med de enorma rabatterna du får under de två första månaderna tål priserna dock att jämföras, framförallt då de inte kräver någon bindningstid.

FAQ

Vad betyder Katshing?

Katshing är ett ord som i korthet innebär en känsla som infinner sig vid en vinst eller ett pris, men själva företaget som bär samma namn är i sin tur en mobiloperatör som fokuserar på låga priser. Katshing går också i Tele2:s nät vilket betyder att de når ut till 99,9 % av den svenska befolkningen.

Vad har hänt med Katshing?

Denna fråga syftar förmodligen på konkursen som skedde under 2016. Återlanseringen 2020 påbörjades i sin tur med en ny inriktning där bolaget skulle lägga mer kraft på fri surf, något de benämner som ”Nonstop surf” i mobilen.

Vilket nät använder Katshing? 

Mobilnätet som används är Tele2, en av de mest kända operatörerna på den svenska telekombranschen.

Är Katsching och Katshing samma sak? 

Nej, Katsching är en serie som du hittar på Svt, närmare bestämt Katsching – Lite pengar har ingen dött av. Katshing är däremot en mobiloperatör som ägs av Katshing Mobile AB.

Tar surfen verkligen aldrig slut hos Katshing?

Nej, den blir bara nedgraderad rent hastighetsmässigt. När du har förbrukat all surf som ingår i ditt abonnemang så kan du dock fortsätta använda din mobiltelefon precis som vanligt, även om det kan gå lite segare. Det är alltså inte tal om något specialavtal såsom Katshing Premium, utan alla förmåner inkluderas i samtliga avtal.

Varför finns det inga abonnemang för studenter, företag eller seniorer?

Katshing verkar endast fokusera på privatmarknaden och har inte lagt fokus på specifika kundgrupper överhuvudtaget. Deras mål är att erbjuda obegränsad surf medan konkurrenterna tvingar dig att ladda på mer, en distinkt skillnad som vi anser är viktig att belysa.