Karma Mobil omdöme och erbjudanden

Fördelar
 • Ta med ditt befintliga nummer kostnadsfritt
 • Ingen bindingstid
 • 4.7 på Reco
Surf
5-100
Samtal
Ingår
SMS
Ingår
Bindningstid
Ingen bindningstid
Nykunds-pris
Inget erbjudande
Pris
99-349

Är du ute efter en operatör med unik rabatt som baseras på din ålder? Då kan Karma Mobil passa alldeles perfekt, särskilt då de erbjuder ID-skydd från UC i två månader, slopade bindningstider, samt fria samtal och SMS. 

På hemsidan finner du även en uppsjö av erbjudanden som tipsrabatt, smarta appar och extra SIM-kort för surf. Inriktningen är också tydlig då mobilabonnemang i första hand riktas mot seniorer och pensionärer, en kundgrupp som inte alltid lyfts fram hos konkurrenterna.

Karma Mobil briljerar också med sin enastående support som kan nås på flera olika sätt, men framförallt via telefonsamtal där en riktig medarbetare tar hand om ärendet.

Vem äger Karma Mobil?

Företaget som står som ägare är Karma Mobil AB, ett aktiebolag registrerad i Nacka. I verksamhetsbeskrivningen lyfter de upp egenskaper som tillgänglighet, engagemang och gemenskap, samtidigt som mobiltäckningen levereras genom Telenors nät som täcker 99,9 % av Sveriges befolkning.

Vilket nät använder Karma Mobil?

Nätet som används är Telenor som täcker 90 % av Sveriges yta. Du får därmed god täckning i hela landet, medan surfhastigheterna ligger och pendlar mellan 10 och 40 Mbit i sekunden. En positiv aspekt med abonnemangen är att de även fungerar utomlands, det vill säga EU/EES.

Omfattande service och unik åldersabatt

En finess med Karma Mobil är att de har satsat på en mer personlig service, något som kanske kan komma som en liten överraskning. Det är ju ofta så att prispressade avtal sällan erbjuder support via telefon, men här är alltså hjälpen alltid nära till hands via kunnig och trevlig personal.

Det som sticker ut allra mest måste nog ändå vara åldersrabatten. När du tecknar ett abonnemang hos Karma Mobil får du din ålder i rabatt de två första månaderna, hela vägen från 18 % till 100 %.

Är du 50 år eller äldre får du alltså halva priset på samtliga avtal, en enorm fördel som tål att jämföras på mobilmarknaden. Desto äldre du är, desto billigare blir det helt enkelt.

Höga betyg hos Reco och Trustpilot

Gällande omdömen har Karma Mobil fått goda vitsord överlag. Direkt på förstasidan möts du av användarrecensioner från Reco där det bland annat framgår att många uppskattar att tala med riktiga människor på supporten, samt att bemötandet var över förväntan.

Hos Reco är betyget 4.7/5 medan Trustpilot ger dem 4 av 5 möjliga stjärnor. Här märks det med all tydlighet att de står på kundernas sida, men även att de värnar om sina abonnenter.

Abonnemang hos Karma Mobil

Samtliga mobilabonnemang med surf inkluderar fria samtal och SMS, men även MMS. ID-skydd från UC ingår också som ett valfritt tillägg under två månader, utöver åldersrabatten som beräknas ut via ditt personnummer. 

Avtalen har ingen bindningstid, men du slipper också uppsägningstider vilket är ett stort plus i kanten enligt oss. 

Privatabonnemang

Just nu hittar du följande alternativ för Karma Mobil privat. Notera dock att priserna rabatteras beroende på din ålder (under 2 månader):

 • 0 Gb surf för 49 kr i månaden
 • 5 Gb surf för 99 kr i månaden
 • 10 Gb surf för 139 kr i månaden
 • 15 Gb surf för 169 kr i månaden
 • 25 Gb surf för 199 kr i månaden
 • 40 Gb surf för 239 kr i månaden
 • 100 Gb surf för 299 kr i månaden

Det billigaste abonnemanget har ingen surf, men du kan ändå skicka 100 SMS helt gratis. Den kostar dock 45 öre i minuten om du skulle ringa betalsamtal, samt 7 öre per Mb om du surfar. Notera även att du kan teckna flera olika erbjudanden via länken med samma namn, högst upp på hemsidan.

Tyvärr finns det inga avtal för studenter, företag eller andra kundsegment. Detta beror dock på inriktningen på seniorer i första hand, ett medvetet val från operatörens sida. 5G finns i sin tur inte, utan all surf och samtal sker via 4g-nätet. Någon Esim finner du inte heller då SIM-kortet skickas hem i brevlådan efter beställning.

Samtliga mobilabonnemang kan tecknad med eller utan autogiro, men du kan också välja att betala via e-faktura om du vill undvika pappersfakturor. Detta gör du enkelt via internetbanken samt ditt BankID, men då de även tillhandahåller en Mitt karma app kan det mesta skötas direkt via din smartphone.

Karma Mobil för andra kundgrupper

Är du studerande eller tillhör andra grupper i samhället så finns det ändå goda skäl att välja Karma Mobil. Priserna på deras abonnemang är ganska låga jämfört med populära operatörer som Hallon, Vimla eller Fello.

Vill du däremot teckna ett specifikt avtal för en barnfamilj, eller bundna sådana för företag så rekommenderar vi att du tar en titt på exempelvis Telia. Lågprisbolag har sällan möjligheten att ge dig allt och lite till, framförallt då de måste spara in på vissa områden för att kunna erbjuda lägre priser.

Karma Mobil har en egen blogg

Via länken ”Blogg” kan du läsa om alla de senaste abonnemangen som lanseras, men också hitta information om Brexit och hur det påverkar mobilmarknaden. Du finner även tips om hur du kan förenkla flödet på Facebook, eller guider som går igenom hur du betalar säkrare på nätet.

Här framgår också att personerna bakom företaget vill belysa äldre användare om risker och faror, men också hur de kan gå tillväga för att hindra dem. Du hittar även gott om fakta kring ID-kapning och hur du stoppar det, men även hur du kan logga in på ”Mitt Karma” appen i mobiltelefonen.

Vad tycker Flashback om Karma Mobil?

På Flashback finns en färsk tråd om denna operatör där de flesta användare ger dem beröm för låga priser och tillgången till kundsupport via telefon. Vissa ifrågasätter dock deras USP eller Unique Selling Points då det redan finns en hel del aktörer att välja från. 

En användare påpekade vikten om höga surfhastigheter i Telenors nät, i alla fall där personen är bosatt. Kritiken som lyfts upp är i synnerhet att det inte går att spara surf, något som de allra flesta konkurrenter erbjuder.

Kundtjänst hos Karma Mobil

Vill du kontakta supporten så är det bara att klicka in på ”Kundtjänst” länken högst upp på sidan som tar dig vidare. Där presenteras också vanliga frågor och svaren på dessa, samt att öppettiderna syns klart och tydligt för respektive kontaktkanal.

Karma Mobil erbjuder följande kontaktmetoder: 

 • Live chatt (mellan 09:00 och 19:00 varje vardag)
 • Telefonsamtal till 010 750 05 25 (mellan 09:00 och 17:00 varje vardag, samt till 16:00 på fredagar)
 • E-post till [email protected]
 • Messenger
 • Teknisk hjälp via telefon eller genom ett hembesök

Mina Sidor finns däremot inte, men det är inte så konstigt med tanke på inriktningen mot något äldre användare. För mobilen levereras dock ett ”Mitt Karma” app där du kan administrera dina abonnemang, se en överblick av fakturor, eller granska erbjudanden.

Slutsats

Om du är senior har du väldigt många fördelar med Karma Mobil, men mängden rabatt du får under de två första månaderna ökar också beroende på din ålder. Det vi gillade mest med abonnemangen var de rimliga priserna, sett till mängden data du får förbruka.

Andra plus inkluderade service via telefon, en tydlig hemsida med svar på de vanligaste frågorna, samt en hel drös med erbjudanden som finns tillgängliga för deras kunder. Den enda nackdelen är att du inte kan spara surf, samt att abonnemanget med 0 Gb surf kostar pengar gällande samtal och internet.

E-sim finns däremot inte, men detsamma gäller även för 5G-nätet. Frågan är dock om dessa verkligen behövs för denna kundgrupp? Enligt oss räcker 4G gott och väl för de allra flesta, precis som hemskickade SIM-kort till mobilen. Täckningen som Telenor levererar är dessutom av hög kvalitet, precis som hastigheterna för surfen.

Ska du behålla ditt nummer eller byta till ett annat går även detta att ordna. Avtalen saknar även bindningstid och uppsägningstid vilket innebär att du är fri att byta mobiloperatör när du vill. 

FAQ

Vilket nät använder Karma?

Karma går i Telenors nät som täcker 90 % av Sverige och 99,9 % av de svenska hushållen. Du kan därmed förvänta dig stabila uppkopplingar och höga hastigheter för surf. 

Vem äger Karma Mobil?

Karma Mobil äger sig själva, men de hyr in sig hos Telenor för att erbjuda mobilnätet till sina användare. 

Vilket abonnemang är bäst?

Denna fråga beror helt på behovet av mängden surf, men vi skulle säga att rent prismässigt är 5 Gb för 99 kr i månaden ett ganska bra val. Den kan exempelvis jämföras med Hallon som kostar lika mycket men endast ger dig 4 Gb surf.

Vad är Fello?

Fello är en konkurrent till Karma Mobil som ägs av Telia. Vi har recenserat även dem här på mobili.se om du vill läsa mer ingående om operatören.

Vilka är de mest tydliga fördelarna med Karma Mobil?

Vi skulle säga att det är rabatten som beräknas på din ålder, men även den personliga servicen som står i fokus.  Abonnemangen är också förvånansvärt prisvärda sett till deras främsta konkurrenter.

Kan jag surfa utomlands med Karma Mobil?

Ja, det kan du! Kom bara ihåg att det råder begränsningar gällande antalet surf inom EU. Med paketet ”Bas” kan du exempelvis bara använda 2 Gb inom EU/EES, även om abonnemanget är 5 Gb i Sverige.