Hallon eller Vimla

Hallon är en storfavorit inom mobilabonnemang och erbjuder några av de bästa kampanjerna, samtidigt som Vimla har de mest fördelaktiga villkoren och bästa kundsupporten.

Både Vimla och Hallon erbjuder abonnemang som är helt fria från bindningstid. Hallon ligger i framkant när det kommer till företagsabonnemang, utomlandssurf och möjligheten att spara surf, medan Vimlas täckning och nät presterar betydligt bättre och du får tillgång till många olika abonnemang som är riktigt billiga. Hos båda abonnemangen kommer du dock få mycket goda och bra möjligheter att spara pengar.

Pris: Hallon är den billigaste operatören

Både Vimla och Hallon erbjuder ett flertal olika typer av abonnemang som du kan använda dig av och som är framtagna för olika typer av behov. Abonnemangen hos de både operatörerna ser till synes mycket lika ut och den främsta skillnaden är att Hallon erbjuder ett abonnemang med 25 GB där Vimla erbjuder ett på 18 GB istället. Vimla erbjuder dessutom rabatter de två första månaderna, men därefter går priserna upp och Hallon blir då det billigaste alternativet i det långa loppet.

Oavsett vilken operatör du väljer slipper du bindningstid och uppsägningstid helt och hållet. Hallon får ett extra plus i kanten då du kan sänka din månadskostnad genom att värva nya kunder.

För dig som vill ha ett väldigt litet abonnemang: Söker du ett så litet abonnemang som möjligt är Hallon vinnaren i prisjämförelsen. Hos Vimla hittar du ett abonnemang på 3 GB surf för 100 kr/mån, medan Hallon ger dig 4 GB för 99 kr/mån.

För dig som vill ha 10 GB surf eller mer: Det abonnemang som ligger närmast 10 GB surf hos Vimla är abonnemang på 8 GB surf för 160 kr/mån. Hallon erbjuder ett abonnemang på 8 GB surf för 149 kr/mån.

För dig som vill ha 20 GB surf eller mer:. Det abonnemanget närmast minst 20 GB hos Hallon ger dig 25 GB surf för 249 kr/mån. Abonnemanget närmast 20 GB surf hos Vimla ger dig 18 GB surf för 220 kr/mån.

För dig som vill ha 30 GB surf eller mer: Hallon erbjuder ett abonnemang på 50 GB surf för 299 kr/mån. Vimlas abonnemang på 50 GB surf kostar 320 kr/mån.

För dig som vill ha så mycket surf som möjligt: Det största abonnemanget hos Hallon ger dig 100 GB surf för 349 kr/mån. Det största abonnemanget med mest surf hos Vimla ger dig 100 GB för 350 kr/mån.

Prisskillnaderna mellan Hallon och Vimla är inte stora, men tillräckligt för att spara in en 20-50 kronor i månaden. Alla abonnemang erbjuder fria sms och samtal inom EU.

Täckning: Vimla är vinnaren

Vimla använder sig av Telenors nät och erbjuder en större täckningsgrad i Sverige. Hallon använder sig av samma nät som Tre, vilket är Tres eget mobilnät.

Skillnaderna på täckningen är egentligen inte speciellt stora. Telenor täcker 99,8 % av Sveriges befolkning, medan Tre täcker 99 %. Tester har dock visat att Tres nät inte presterar speciellt bra i de norra delarna av Sverige.

Vinnaren av bäst täckning är således Vimla, men båda operatörerna erbjuder ändå en tillräckligt bra täckning i hela Sverige. Dock ligger Telenor ändå lite i framkant och har visat sig prestera bättre i vissa delar av landet. Som tidigare nämnt är skillnaderna inte speciellt stora, men Vimla kammar ändå hem priset i den här kategorin.

3G, 4G och 5G

Både Vimla och Hallon gör det möjligt för dig att surfa med 2G, 3G och 4G. Dock erbjuder ingen av operatörerna 5G i dagsläget.

5G är det senaste på marknaden och något som främst de större operatörerna erbjuder. Dessutom är det inte ovanligt att 5G i dagsläget bara är välfungerande i större städer.

Vilket nät du bör använda dig av beror lite på vart i Sverige du bor. Orsaken är helt enkelt för att näten har olika räckvidd och egenskaper beroende på frekvens.

I den här kategorin blir resultatet helt enkelt oavgjort, eftersom både Hallon och Vimla erbjuder samma typer av nät till sina abonnemang och ingen har 5G i dagsläget.

Slutsats: Hallon är vinnaren

Både Vimla och Hallon presterar mycket bra när det kommer till möjligheten att välja mellan olika typer av abonnemang och mängden surf. De båda operatörerna erbjuder abonnemang som är helt fria från bindningstid och uppsägningstid och gör det möjligt för dig att spara oanvänd surf till ett senare tillfälle – och på så sätt spara in en hel del pengar. Hallon presterar dock bättre på flera plan och blir därför den självklara vinnaren i den här jämförelsen.

Hallon har förvisso inte lika bra täckning som Vimla, men har lägre priser, bra kampanjer och smidiga lösningar för företag. Hallon är också den operatör som du kan vända dig till när du vill köpa ett nytt abonnemang och en ny mobiltelefon på samma gång. Vimla erbjuder varken mobiltelefoner eller företagslösningar för verksamheter.

Hallon tar hem segern!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *