Halebop omdöme och erbjudanden

Känner du till Telia så har du säkerligen hört talas om Halebop, deras lågprisoperatör. Idén är att erbjuda schyssta avtal till rimliga priser, men även kontantkort för alla slags användare. Du hittar dessutom bredband, nya och begagnade mobiler, tillbehör, extra tjänster, försäkringar och tillgång till esim.

Det som utmärker dem är förmodligen den enorma mängden tillval du hittar på hemsidan, men också möjligheten att kontakta supporten 24/7. Bredbandsabonnemangen erbjuds också via fibernätet vilket gör dem betydligt mer attraktiva jämfört med de trådlösa alternativen.

Halebop lägger även mycket vikt på kundnöjdhet vilket märks med all tydlighet när man granskar utbudet, tjänsterna och omdömen på nätet.

Vem äger Halebop?

Telia Sverige AB står som ägare för Halebop, samt att de har sitt säte i Stockholm. På hemsidan framgår även att de mottagit utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni 2021” från SKI (Svenskt kvalitetsindex). 

Vilket nät använder Halebop?

Då du alltid surfar i Telias nät har du god täckning i hela landet, men du kan också använda abonnemangen utomlands.  Hos Halebop hittar du även en komplett täckningskarta där du kan se att de verkligen håller vad de lovar, samtidigt som surf och samtal fungerar både i andra EU-länder och hemma i Sverige.

Abonnemang hos Halebop

Samtliga abonnemang innefattar fria SMS och samtal, förutom mini 2 GB. Du har även möjligheten att behålla oanvänd surf vilket vi gillar, samt att Halebop tipsar om appen Locall som ger dig billigare samtal till utlandet, samtidigt som de presenterar priser för både abonnemang och kontantkort direkt på hemsidan.

Privatabonnemang

Just nu hittar du följande mobilabonnemang för privatpersoner. Dessvärre är de något dyrare än många av konkurrenterna som pressar ned sina abonnemang med hjälp av diverse rabatter, men om du ska jämföra totalkostnaden bör du alltid ta det slutgiltiga priset i betänkande.

Om du har som vana att kolla på mycket strömmande medier som Netflix eller HBO kan det dock bli problem, särskilt då det största abonnemanget endast erbjuder 60 Gb data. Skulle du däremot inte vara en storförbrukare så passar de flesta avtal alldeles utmärkt.

 • 2 Gb surf för 99 kr i månaden, inklusive 50 samtal och 500 SMS
 • 5 Gb surf för 189 kr i månaden
 • 15 Gb surf för 289 kr i månaden
 • 30 Gb surf för 339 kr i månaden
 • 60 Gb surf för 399 kr i månaden

Observera att du kan få tillgång till e-sim hos Halebop i dagsläget, beroende på vilken mobil du använder.  Du kan också byta nummer eller välja att behålla ditt befintliga när du gör din beställning.

Kontantkort

För dig som vill undvika abonnemang och ladda surf istället kan kontantkort vara ett passande alternativ. Du kan också välja mellan Fastpris eller Go, ett ytterligare plus som är värt att belysa lite extra. 

Fastpris:

 • 99 kr laddning ger dig 50 samtal, 500 SMS/MMS, samt 2 Gb surf
 • 189 kr laddning inkluderar fria samtal, SMS och MMS, men även 5 Gb Surf
 • 289 kr laddning inkluderar fria samtal, SMS och MMS, men även 15 Gb Surf
 • 339 kr laddning inkluderar fria samtal, SMS och MMS, men även 30 Gb Surf
 • 399 kr laddning inkluderar fria samtal, SMS och MMS, men även 60 Gb Surf

Go:

 • 100 kr laddning inkluderar samtal för 2 kr styck, samt SMS/MMS för 0,5 kr styck
 • 200 kr laddning inkluderar samtal för 2 kr styck, samt SMS/MMS för 0,5 kr styck
 • 300 kr laddning inkluderar samtal för 2 kr styck, samt SMS/MMS för 0,5 kr styck

Abonnemang för dig som student

Du som studerar har möjlighet till rabatterade abonnemang, till exempel 60 Gb surf för 329 kr i månaden istället för 399 kr. De saknar dock alternativ under 15 Gb vilket blir en liten nackdel, särskilt med tanke på att de erbjuds inom de andra kundgrupperna.

Senior, företag och familjeabonnemang

Halebop har inga avtal för dig som är pensionär, företagare eller i behovet av prispressade abonnemang för barn och ungdomar. Tyvärr är detta något som vi måste anmärka på med tanke på att flertalet andra operatörer inom detta segment erbjuder dem, till exempel Hallon eller Fello.

Vad tycker Flashback om Halebop?

En del användare kritiserar Halebop för att ha slopat deras rabatterade priser som gav dubbelt med surf, medan andra prisar dem för kundsupporten. Det är helt enkelt väldigt blandat beroende på vem som skriver.

I skrivande stund finns det en stor Telia/Halebop tråd på över 45 sidor där du kan läsa vad andra svenskar anser om dem.

Tillbehör och mobiltelefoner till försäljning

En stor skillnad du kanske märker av är att du kan köpa begagnade mobiltelefoner, exempelvis iPhone 12 mini, Samsung Galaxy S10, eller iPhone X. De alternativ du får är att betala summan direkt, eller i månatliga omgångar om du vill lägga upp en avbetalningsplan.

Helt nya mobiler hittas också, för dig som vill införskaffa dig en Galaxy S21, eller varför inte en iPhone 13 Pro. Samtliga telefoner beställs inklusive abonnemang, samt att du kan se månadskostnaden tydligt presenterad längst ned på sidan.

Gällande tillbehör hittar du allt från hörlurar, klockor, skal, skydd och laddare till olika telefoner. Det finns även möjlighet till en smartklocka som Apple Watch, eller lite mer exklusiva hörlurar som Apple AirPods Max.

Bredband via fiber

Om du behöver beställa internet till hemmet kan Halebop bistå även med detta. Via deras sajt hittar du hastigheter från 100 mbit/s till 1000 mbit/s direkt via fiberjacket, eller korttidsbredband under helger eller på semestern.

På detta vis skiljer de sig enormt då de helt har slopat avtal med mobilt bredband som mång andra av dagens lågprisaktörer. I mångt och mycket likställs också hastigheterna med de du kan få ut med 5G när det väl är utbyggt i hela Sverige.

Om du tecknar bredband hos Halebop får du även 20 kr rabatt på alla C More produkter, men var noga med att kontrollera tillgången innan du bestämmer dig då bredbandet inte levereras till samtliga adresser ännu. Det är även stadsnätet du är anknuten till som avgör hur höga hastigheter du kan få.

Kundtjänst hos Halebop

En av de bästa egenskaperna med denna operatör är tillgänglig support, även om den endast erbjuds via live chatt och e-post.  Om det fanns telefonkundtjänst hos Halebop skulle de dra lika med de stora namnen inom branschen, något som de faktiskt redan gör i flera avseenden.

Halebop erbjuder en hel del kontaktkanaler som presenteras nedan: 

 • Live chatt (dygnet runt)
 • Facebook
 • E-post
 • Mitt Halebop

Du finner även en enormt omfattande FAQ som täcker de allra flesta tänkbara frågor du kan tänkas ha. Några av dessa är bland annat frågor om abonnemang, röstbrevlåda, bekräftelse av avtal, hur du kan säga upp abonnemang, vad du kan göra vid en driftstörning, eller funderingar kring simkort. 

Vill du däremot göra enklare ärenden som att kontrollera ditt saldo är det bara att logga in via BankID på hemsidan, under rubriken ”Mitt Halebop”.

Slutsats

Vår bestämda åsikt är att Halebop är en samlad kompott som går hem hos vissa, men inte andra. De som drar mest nytta är användare som behöver tillgång till Telias nät och den enormt goda täckningen, men även för dig som behöver ett kontantkort istället för ett abonnemang.

Priserna är inte riktigt lika låga som hos de flesta konkurrenter, men de har inte heller många rabatter i dagsläget. För studenter ingår däremot nedsatta priser, medan kontantkortens laddningar ger dig 1 Gb extra surf vart fjärde gång om du spenderar minst 99 kronor.

Halebop har sina främsta styrkor i mer praktiska finesser som kundsupport dygnet runt, det högkvalitativa nätet från Telia, samt tillgång till köp av mobiler direkt på hemsidan. Företaget bjussar även på tillval som extra surf sim som delar internet mellan alla enheter, samt att du kan teckna Halebop Cloud, Halebop Extend, eller F-secure Freedome VPN.

Att de även inkluderar fiberanslutna bredbandsabonnemang för dem till en komplett operatör, istället för att enbart satsa på lågprismarknaden. På detta vis är Halebop egentligen en konkurrent till Tele2, Telenor och Tre, snarare än Hallon, Wifog, Fibio och Vimla.

FAQ

Hur får jag kontakt med Halebop?

Du kan antingen chatta eller mejla personalen, eller läsa FAQ:en med de vanligaste frågorna och svaren på dessa. Via ”Mitt Halebop” loggar du in med ditt BankID för att granska fakturor, information om ditt abonnemang, och så vidare.

Kan man byta abonnemang hos Halebop?

Ja, så länge du inte har köpt en telefon som har bindningstid. Uppsägningstiden hos Halebop är just nu 1 månad, något som kan vara bra att veta om innan ett eventuellt skifte sker.

Har Halebop e-faktura?

Det har de, men vi vill också påpeka vikten av att teckna e-faktura för att undvika fakturaavgiften på 49 kr i månaden.

Vad kostar surf hos Halebop?

Det finns flera olika surfmängder att välja från, allt från 2 Gb upp till 60 Gb. Kostnaderna varierar givetvis därefter, från 99 kr i månaden till 399 kr i månaden.

Hur hittar jag min pinkod hos Halebop?

Dessa finner du i alltid i appen, även om du råkat bli spärrad till PUK-koden. Du kommer nämligen åt appen via WiFi.

Vad är Halebop Rubbet?

Avtalet som ger dig 60 Gb surf, fria samtal, SMS och MMS kallades tidigare för detta, men för närvarande heter det bara 60 GB.