Fibio omdöme och erbjudanden

Fibio är operatören som erbjuder mobilabonnemang, mobilt bredband och IP-telefoni, men även telefoner och surfplattor via deras butik. Det som utmärker dem allra mest är framförallt fria samtal och SMS, god täckning via Telenors nät, samt att du slipper bindningstider. 

Du omfattas också av en lägsta prisgaranti, medan deras betyg hos Trustpilot skvallrar om en högkvalitativ tjänst med många fördelar. Support erbjuds dessutom både via telefon och e-post vilket är ett stort plus, samtidigt som du även har tillgång till chatt via sociala medier.

Deras hemsida innehåller även en unik design med färgkombinationen grönt, vitt och svart. Således är de något av en uppstickare även i detta avseende, särskilt då många bolag kör med ett mer generiskt utseende.

Vem äger Fibio?

Företaget som äger varumärket heter Fibio Nordic Ab, medan alla abonnemang använder Telenors nät som når ut till 99,9 % av sveriges befolkning. Som mobiloperatör fokuserar bolaget på enkla avtal, flexibilitet, tjänster, samt en mer personlig kundservice. 

Vilket nät använder Fibio?

Nätet som Fibio använder är ingen mindre än Telenor, en väldig stabil aktör inom telekombranschen som har god täckning i hela Sverige. Upp till 99,9 % av invånarna kan använda Fibio, medan de även täcker 90 % av landet rent geografiskt.

Om du trots allt skulle sakna detta kan du använda täckningsgarantin som ingår i alla abonnemang som erbjuds. Telenor kan nämligen likställas med Telia rent kvalitetsmässigt, även om de konkurrerar med varandra.

Prisgaranti

Hos Fibio inkluderas alltid en prisgaranti vilket inte är vanligt att se inom branschen. Det är faktiskt det enda bolaget som gör på detta vis, en framstående egenskap som är väl värd att belysa lite extra för dig som läsare.

Garantin innebär att om du hittar en likvärdig tjänst till ett lägre pris hos en annan operatör så matchas det. Du kan alltid nyttja förmånen genom att kontakta personalen med chatt, e-post eller telefon.

De har också ett mål om att kunderna ska trivas hos dem vilket har lett till deras 100 % nöjd kund garanti. Utöver detta erbjuds 3 veckors ångerrätt istället för 2, medan du bjuds på 3 GB surf om ditt samtal eller mejl inte besvaras inom 24 timmar.

Mobilt Bredband hos Fibio kan beställas med obegränsad surf

Utöver mobila abonnemang ingår också bredband i sortimentet hos Fibio, ett alternativ som kan vara användbart för dig som ofta befinner dig på annan ort – eller om fastigheten eller huset du bor i saknar möjlighet till fiber.

Det som är välkommet i sammanhanget har att göra med de olika avtalen som finns tillgängliga, du kan nämligen välja från 40 Gb upp till obegränsat med surf. Det finns inte heller många andra företag som har denna möjlighet idag vilket gör att Fibio skiljer sig en hel del från mängden även på denna punkt. Priserna varierar beroende på mängden surf, men du kan förvänta dig allt från 219 kr till 399 kr i månaden vilket är helt klart godkänt i detta segment.

Viaplay utan kostnad i 2 månader

En ytterligare finess med Fibio är att de bjuder på Viaplay i 2 månader, helt gratis. Genom att teckna valfritt abonnemang får du ta del av ett enormt utbud av både filmer och serier som inkluderas hos denna streamingjätte, en trevlig liten överraskning med denna mobiloperatör.

Om du vill fortsätta prenumerera kostar Viaplay sedan 129 kr i månaden efter provperioden, medan priset dock kan variera en aning beroende på vilket paket du väljer.

Abonnemang hos Fibio

Du hittar ett brett spann av avtal att välja från, men även för olika grupper som seniorer, familjer, studenter och barn. De erbjuder också fria SMS och samtal, samtidigt som alla abonnemang levereras utan bindningstid.

För tillfället erbjuds samtliga mobilabonnemang med 50 % rabatt i 5 månader, ett mycket förmånligt erbjudande för de allra flesta användare. Vi uppskattar även prisgarantin som matchar beloppet, en förmån du kan bli tilldelad om du meddelar personalen att du hittat ett lägre pris hos en konkurrent.

Privatabonnemang

Just nu hittar du följande mobilabonnemang för privatpersoner: 

  • 5 Gb surf för 75 kr i 5 månader, sedan 149 kr i månaden
  • 20 Gb surf för 125 kr i 5 månader, sedan 249 kr i månaden
  • 40 Gb surf för 149 kr i 5 månader, sedan 299 kr i månaden
  • 100 Gb surf för 199 kr i 5 månader, sedan 399 kr i månaden
  • Obegränsad surf för 285 kr i 5 månader, sedan 569 kr i månaden 

Notera att Fibio har 30 dagars uppsägningstid på sina mobilabonnemang, något som kan vara bra att veta för dig som läser denna recension och jämför med med andra aktörer på marknaden.

Studentabonnemang

Du som pluggar får dubbel surf hos Fibio på alla abonnemang förutom den med obegränsad surf då den inte ingår i kampanjen. 

Seniorabonnemang

För dig som är 55+ erbjuds fördubblad surf på det billigaste abonnemanget, medan resterande avtal har samma villkor som privatsidan.

Familjeabonnemang

Fibio ger dig möjligheten att sänka den totala månadskostnaden med ett specifikt avtal som är framtaget för familjer. På detta vis kan du lägga till användare till en extra kostnad från 169 kr till 199 kr i månaden, istället för att varje person tecknar ett individuellt abonnemang.

Fördelen med detta är att alla som är anknutna får obegränsat med surf, men priset går även att pressa ned ytterligare genom att binda avtalet under 12 eller 24 månader.

Barnabonnemang

För alla som är under 18 år finns det förmånliga alternativ att välja mellan, till exempel 10 GB surf för 75 kr i månaden under 5 månader. Du hittar också abonnemang upp till 200 GB för 199 kr i månaden under 5 månader, sedan 399 kr i månaden.

Observera att detta avtal gäller både för barn och ungdomar, ett lämpligt val för en grupp som ofta använder en hel del surf.

Vad tycker Flashback om Fibio?

Vi har inte hittat särskilt mycket konkret information gällande abonnemangen, utan där får vi istället rikta in oss till Swedroid där vissa användare undrar om de verkligen har avtal med fri surf. Några meddelade också att de var väldigt nöjda med Fibio, framförallt då de behöver ha åtkomst till Telias eller Telenors nät för att det ska fungera.

En nämnvärd sak om diskussionerna kring bolaget är att Arash Delavar som står som ägare varit inblandad i nyhetsinslag om klagomål till Konsumentverket. Ett antal kunder har också visat missnöje mot Fibio, medan vissa har anklagat ägarna för bluff och båg. Idag har de trots detta ett ganska högt betyg både på Google och Trustpilot.

Fibio har även IP-telefoni

Behöver du ringa kan du göra det via mobilnätet med hjälp av Fibio vilket även sänker dina kostnader för hemtelefonin. Bredbandstelefoni eller IP-telefoni som det också kallas finns tillgängligt på hemsidan, för dig som vill gå ned i pris jämfört med avtal som använder telejacket.

Dessa typer av abonnemang passar framförallt för sommarstugan, eller om du behöver ta med dig telefonin till en annan plats.

Mina Sidor låter dig logga in digitalt

Vill du veta hur mycket data du har förbrukat? Eller vill du granska dina senaste fakturor? Allt detta hittar du via ”Mina Sidor” som öppnas upp till höger på hemsidan.  Det enda du behöver göra är att knappa in ditt användarnamn och lösenord, sedan är det bara att logga in.

Kundtjänst hos Fibio

Vi blev positivt överraskade över mängden kontaktkanaler då du kan chatta, mejla eller ringa dem. Öppettiderna är 10:00 – 18:00 från måndag till fredag, men de har även en rejäl FAQ med svar på de vanligaste frågorna direkt på hemsidan.

Fibio erbjuder support enligt nedan: 

  • Live chatt (via formuläret längst ned till höger)
  • Telefonsupport via numret: 010-5500200
  • E-post till: [email protected] 
  • Mina Sidor
  • Sociala medier (Instagram & Facebook)

Personerna bakom operatören gör allt de kan för att behålla dig som kund, men det märks också att de värnar om sina abonnenter tack vare prisgarantin. Du kompenseras också med 3 GB extra surf om du inte skulle få svar inom 24 timmar.

Slutsats

Det finns många fördelar med Fibio, men deras främsta styrka är nog supporten och servicekänslan du får som kund. Vi uppskattar också att du kan pausa abonnemang upp till 6 månader, samt att 50 % rabatt erbjuds på samtliga avtal i dagsläget. Att studenter får sin surfmängd fördubblad är ett ytterligare plus i kanten.

Förutom mobila abonnemang har de även mobilt bredband, IP-telefoni, men också möjligheten till obegränsad surf. Gällande flexibiliteten får de högt betyg av oss då du hittar skräddarsydda paket för ungdomar, studenter och familjer, samt för dig som är senior. Den enda nackdelen är att de tillämpar en uppsägningstid på 30 dagar, något vi vill belysa lite extra med tanke på att detta inte hör till normen.

Via deras webbshop kan du även beställa surfplattor och mobiler direkt på hemsidan, inklusive abonnemang. Fibio ligger dessutom väl till rent prismässigt, särskilt under de fem första månaderna med rabatterat pris. 

FAQ

Har Fibio bindningstid?

Nej, du är helt fri att byta till en annan operatör om du önskar det. Det ingår dock en uppsägningstid på 30 dagar vilket du bör vara medveten om innan bytet sker, samt att familjeabonnemanget kan beställas med bindningstid för att få ett ännu billigare pris.

Vad är Fibio för företag?

Fibio är en mobiloperatör som använder Telenors nät för att erbjuda lågprisabonnemang, mobilt bredband, IP-telefoni och försäljning av smartphones. Du kan i dagsläget beställa hem en helt ny mobil & surfplatta direkt från hemsidan, men givetvis också abonnemang som inkluderas i köpet.

Vad är Fibio AB? 

Fibio Nordic AB är ett företag som äger mobiloperatören Fibio. De riktar sig i huvudsak mot privatpersoner och inte mot företagsabonnemang, samt att de lägger mycket vikt på flexibilitet, kundnöjdhet och personlig service.

Vilket nät använder Fibio?

Fibio går i Telenors nät som täcker i princip hela Sverige. På deras hemsida finner du även en täckningskarta för 3g, 4g och 2g. 

Erbjuder Fibio 5g? 

Inte i dagsläget, men det kan bli aktuellt lite längre fram precis som e-sim och andra nya tekniska lösningar på marknaden. Så fort Telenor möjliggör 5G-uppkopplingar blir de tillgängliga även för dig som kund hos Fibio.

Får man rabatt hos Fibio?

Ja! Just nu ingår 50 % rabatt på samtliga abonnemang för dig som vill pressa ned ditt nuvarande pris, eller bara byta till ett billigare avtal.