Fello eller Hallon

Fello är ett bra alternativ för dig som söker ett abonnemang med låga priser, medan Hallon passar för dig som vill ha ett tryggare abonnemang med rabatter för ungdomar, barn och studenter.

Vi anser att Hallon är det bästa valet i testet och en operatör som passar de allra flesta. Hallon har inte bara ett stort utbud av olika abonnemang till bra priser, utan de har också fantastiskt täckning. Dock är täckning såväl som villkor mellan Hallon och Fello mycket snarlika.

Priser: Fello vinner

Hallon och Fello presterar väldigt bra när det kommer till enkla och smidiga abonnemang till bra priser. Operatörerna har praktiska villkor där du slipper både uppsägningstid och bindningstid, vilket innebär att du kan testa på abonnemangen för att hitta det som passar dig bäst.

Ett stort plus med Hallon är att du har möjlighet att spara surf som du inte använt – för att använda det vid ett senare tillfälle. Hallon har dessutom fria samtal till andra länder, medan Fello vinner när det kommer till priser, t.ex. får alla barn, studenter och ungdomar dubbel surf.

För dig som vill ha ett väldigt litet abonnemang vinner Fello. Fello erbjuder ett minsta abonnemang på 2 GB för 95 kr/mån. Hos Hallon hittar du ett minsta abonnemang på 4 GB för 99 kr/mån.

För dig som vill ha 10 GB surf eller mer vinner Fello. Det abonnemanget närmast minst 10 GB hos Fello ger dig 14 GB surf för 145 kr/mån. Det abonnemanget närmast minst 10 GB hos Hallon ger dig 25 GB för 249 kr/mån.

För dig som vill ha 20 GB surf eller mer vinner Fello. Det abonnemanget närmast minst 20 GB hos Fello ger dig 28 GB surf för 195 kr/mån. Väljer du Hallon får du 25 GB för 249 kronor i månaden.

För dig som vill ha 30 GB surf eller mer vinner Fello. Fello erbjuder ett abonnemang på 44 GB för 245 kr/mån. Hos Hallon är det abonnemanget med 50 GB för 299 kr/mån som gäller.

För dig som vill ha så mycket surf som möjligt vinner Hallon. Hos Hallon kan du få ett abonnemang på 100 GB för endast 349 kr/mån. Fello erbjuder i dagsläget inget abonnemang som ger dig mer än 44 GB surf.

Täckning: Hallon vinner

Både Hallon och Fello använder sig av riktigt bra nät som har en bra täckning över hela landet. Hallon använder sig av Tres eget nät som har en riktigt bra täckning och fungerar utmärkt på de allra flesta orter i Sverige. Tittar vi på den generella täckningen är det dock Fello och Telia som är bättre. Orsaken till detta är helt enkelt för att Telia har lagt mer krut på att bygga ut sitt nät, även i mer avlägsna delar av norra Sverige.

Bor du i en större stad är Tre och Hallon dock precis lika bra och du kommer inte märka av någon större skillnad. Nätet är pålitligt, fungerar otroligt bra och presterar, i större städer, precis lika fint som Telia. Ett stort plus med Hallon och Tre är att du dessutom kan använda dig av WiFi om du befinner dig på en plats där täckning saknas. Det är något som Fello inte erbjuder.

3G, 4G och 5G

5G är något som är mycket populärt och ett nät som många gärna använder sig av. Med stora nätleverantörer som Telia och Tre finns 5G tillgängligt i de allra flesta större städer. Nätleverantörerna som Fello och Hallon använder sig av erbjuder således 5G för dig som vill surfa riktigt snabbt, men för att 5G ska fungera behöver också abonnemangen och operatörerna erbjuda detta.

I dagsläget har varken Fello eller Hallon någon funktion som gör det möjligt att surfa med 5G. Däremot kan du surfa med både 2G, 3G och 4G hos båda operatörerna. Framtiden är ännu oviss om något 5G nät kommer att lanseras. Detta är något som inte är speciellt ovanligt hos mindre operatörer utan något som främst större operatörer har möjlighet att erbjuda. Dock är det fritt fram att skifta mellan 3G och 4G efter egna önskemål.

Slutsats: Hallon är den bästa operatören

Vår slutsats är att Hallon är det bästa alternativet och en bra operatör som passar de allra flesta. Hos Hallon kan du hitta abonnemang i alla möjliga storlekar och behöver inte begränsa dig till mindre mängder surf. Hallons största abonnemang ligger på 100 GB, medans Fello har en maximal surf på 44 GB. Fello är dock, tack vare sitt nät hos Telia, ett bra val om du befinner dig högre upp i Sverige och är i behov av den mest pålitliga täckningen. Telia har ett mycket bredare nät än Hallon och Tre har, som fungerar bäst i större städer.

Priserna är också en avgörande faktor. Fellos priser är lägre än de abonnemang du hittar på Hallon. Skillnaden är dock väldigt liten och för vara några enstaka kronor mer kan du få dubbelt så mycket surf. Ingen av operatörerna stöder 5G i dagsläget.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *