Chilimobil eller Vimla

Med både Vimla och Chilimobil slipper du bindningstid och får fria samtal och sms i hela Sverige.

Vimla är en uppskattad operatör som erbjuder smarta och praktiska mobilabonnemang till bra priser, medan Chilimobil har abonnemang med obegränsad surf och möjlighet att teckna trots betalningsanmärkningar.

Priser: Vimla vinner

Priserna hos både Vimla och Chilimobil ligger väldigt lika och därför är det svårt att utse en vinnare på just denna punkt. Däremot kan vi se att Chilimobil erbjuder rabatter för studenter, medan Vimla har rabatter för både studenter, ungdomar, barn och seniorer. Vimla erbjuder också gratis nummerflytt samt bonussystem där du kan spara surf, medan Chilimobil har ett abonnemang där du kan surfa hur mycket du vill samt få tillgång till Viaplay.

För dig som vill ha ett väldigt litet abonnemang vinner Vimla. Vimlas minsta abonnemang ger dig 3 GB för 100 kr/mån. Chilimobils minsta abonnemang ger dig 6 GB surf för 129 kr/mån.

För dig som vill ha 10 GB surf eller mer vinner Vimla. Vimla erbjuder ett abonnemang på 18 GB för 220 kr/mån. Chilimobil erbjuder endast 6 GB eller 100 GB där 100 GB kostar 279 kr/mån.

För dig som vill ha 20 GB eller mer vinner Vimla. Hos Vimla hittar du ett abonnemang på 50 GB för 320 kr/mån. Återigen har Chilimobil inget abonnemang som passar in i kategorin. Utan här är det 100 GB för 270 kr som gäller.

För dig som vill ha 30 GB surf eller mer vinner Vimla. Vimlas abonnemang på 50 GB för 320 kr/mån passar för dig som vill ha 30 GB eller mer. Chilimobil erbjuder inget abonnemang som passar in i i kategorin.

För dig som vill ha så mycket surf som möjligt vinner Chilimobil. Vimlas största abonnemang ger dig 100 GB för 350 kr/mån medan Chilimobil erbjuder obegränsat med surf för 349 kr/mån. Chilimobil har även ett abonnemang med fri surf och fri Viaplay för 399 kr/mån.

Då Chilimobil inte erbjuder samma utbud av abonnemang är det svårt att ge en ordentlig jämförelse av priser. I ett flertal av de abonnemang som Chilimobil erbjuder får du betala en fast månadsavgift och får därefter fri tillgång till Viaplay, sms, samtal och surf. Den här operatören lämpar sig således bäst för dig som inte bara är ute efter att kunna surfa så mycket som möjligt, utan även för dig som använder mobilen eller datorn för att streama filmer eller titta på Youtube.

Täckning: Vimla vinner

När det kommer till täckning mellan de olika operatörerna är skillnaderna generellt små. Om vi däremot måste utse en vinnare är det Vimla som kammar hem priset. Vimla använder sig av Telenors pålitliga och breda nät, medan Chilimobil använder sig av Tres egna nät.

Det nät som Vimla använder sig av har en betydligt bättre täckning jämfört med Chilimobil och Tre, speciellt om man tittar på hur täckningen och nätet ser ut över hela Sverige. Dock är det viktigt att du alltid kollar upp hur täckningen ser ut i ditt område, t.ex. genom att använda Täckningskartan online.

Oavsett om du bor på en mer avlägsen plats i norra delen av Sverige eller om du bor i en storstad kommer Vimla och Telenor vara ett bra alternativ. Chilimobil och Tre lämpar sig dock bäst för dig som bor mer centralt.

3G, 4G, 5G

Hos både Vimla och Chilimobil kan du surfa med 3G nät såväl som 4G. 4G-samtal stöds hos båda operatörerna, vilket innebär att du kan få en mycket säkrare och bättre samtalstäckning. Vill du däremot använda dig av 5G är det endast Chilimobil som fungerar. Förvisso erbjuder Telenor 5G på många olika platser i Sverige, men eftersom Vimla som operatör inte stöder funktionen kan du ändå inte surfa högre än med 4G.

Tre erbjuder surf med 5G på flera platser i Sverige:

  • Stockholm
  • Västerås
  • Norrköping
  • Linköping
  • Jönköping
  • Göteborg
  • Malmö
  • Lund
  • Helsingborg

Även om 5G är tillgängligt via Tre och Chilimobil är det fortfarande de mest centrala områdena som är funktionella med nätet. Det innebär att det finns många närliggande områden där 5G fortfarande inte är möjligt.

Slutsats: Vimla vinner

I jämförelsen mellan operatörerna Chilimobil och Vimla är det Vimla som vinner. Vimla har lagt ett stort fokus på att vara den allra bästa och prisvärda lågprisoperatören som finns i Sverige idag och kombinerar riktigt bra kampanjer, rabatter och erbjudanden, med låga priser och en välfungerande support.

Hos Vimla kan du även hitta ett stort utbud av olika abonnemang såväl som gratis nummerflytt, men också möjlighet att spara surf och få ett nät som täcker 99,9 % av Sverige.

Chilimobil, å andra sidan, är bra för dig som gillar att surfa väldigt mycket och som inte vill bli begränsad av ditt abonnemang. Chilimobil använder sig av Tres nät och riktar sig specifikt till dig som använder nätet mycket eller som streamar i mobil och surfplatta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *