Chilimobil eller Hallon

Med Chilimobil får du obegränsat med surf och tillgång till Viaplay, medan Hallon ger dig möjlighet att spara surf och har bra abonnemangspriser.

Både Hallon och Chilimobil använder sig av Tre:s nät och har därför mycket bra täckning i hela Sverige. Chilimobils abonnemang passar för dig som vill surfa riktigt mycket och som samtidigt gillar att streama videos och filmer. Hallon är en mycket populär operatör med många abonnemangsmöjligheter, rabatter och en mycket välfungerande kundsupport.

Priser: Chilimobil vinner

Chilimobil erbjuder inte de klassiska abonnemangsformerna och därför är det svårt att jämföra priserna med Hallon, som har valt att hålla det mer klassiskt och traditionellt. Båda operatörerna erbjuder bra och rabatterade priser för studenter, men endast Hallon har ungdomsrabatter och seniorrabatter. Hos Hallon har du även möjlighet att spara surf till ett senare tillfälle, men hos båda operatörerna slipper du bindningstid och uppsägningstid.

Ett plus med Chilimobil är att du får gratis nummerflytt i samband med att du tecknar ett av deras abonnemang och fri surf för en lägre kostnad än Hallons största abonnemang.

För dig som vill ha ett väldigt litet abonnemang vinner Hallon. Hallon erbjuder ett minsta abonnemang på 4 GB surf för 99 kronor i månaden. Det minsta abonnemanget hos Chilimobil ger dig 6 GB surf för 149 kr/mån.

För dig som vill ha 10 GB surf eller mer vinner Hallon. Det abonnemang som ligger närmast 10 GB surf hos Hallon ger dig 8 GB surf för 149 kr/mån. Chilimobil erbjuder inget abonnemang som passar in i kategorin. Det abonnemang du kan välja mellan är 6 GB surf eller 100 GB surf.

För dig som vill ha 20 GB surf eller mer vinner Chilimobil. Hallon erbjuder ett abonnemang på 25 GB surf för 249 kr/mån. Hos Chilimobil får du ett abonnemang på 100 GB surf för 259 kr/mån. Det är endast 10 kr mer för ytterligare 75 GB.

För dig som vill ha 30 GB surf eller mer vinner Chilimobil. Hos Chilimobil får du 100 GB surf för 259 kr i mån. Det abonnemang närmast 30 GB surf eller mer hos Hallon ger dig 50 GB surf för 299 kr/mån.

För dig som vill ha så mycket surf som möjligt vinner Chilimobil. Det största abonnemanget hos Hallon ger dig 100 GB för 349 kr/mån. Det största abonnemanget hos Chilimobil ger dig obegränsat med surf för 299 kr/mån.

Täckning: Hallon vinner

När du ska välja en ny operatör är täckningen något som är mycket viktigt. Du vill naturligtvis se till att du kan använda dig av din mobil vart i landet du än befinner dig. Både Chilimobil och Hallon använder sig av nätet från Tre. Tre har ett mycket rikstäckande nät som, enligt analysföretaget vid namn Tutela, utsetts till ge dig den bästa mobilnätsupplevelsen.

Tre täcker större delarna av Sverige och är ett pålitligt nät som gör att du kan ringa, ta emot samtal och surfa på de allra flesta platser. Dock har Tre visat sig vara mindre pålitligt i de norra delarna av Sverige eller på mer avlägsna platser. Då Hallon har kommit längre i sin operatörs-utveckling är det också denna operatör som vinner kategorin.

3G, 4G, 5G

Att surfa med 5G är det allra senaste och ett bra alternativ för dig som vill ha en så snabb uppkoppling och nät som möjligt. Nätet från Tre gör det möjligt för dig att använda dig av 5G på många olika platser i Sverige, men främst i de större städerna som Stockholm, Västerås, Göteborg, Malmö och Norrköping. För att kunna använda dig av 5G behöver du också ha en operatör och ett abonnemang som stöder funktioner.

I dagsläget erbjuder varken Chilimobil eller Hallon ett abonnemang med 5G. Dock kan du fortfarande surfa smidigt med 3G eller 4G på alla platser i Sverige.

Slutsats: Chilimobil vinner

Hallon och Chilimobil är bra val för dig som söker en pålitlig och trygg operatör som erbjuder bra priser och olika abonnemangsformer. Hallon är en operatör som har funnits med i leken längre än Chilimobil och som sticker ut med sina fina rabatter för barn, ungdomar, studenter och seniorer. Varken Hallon eller Chilimobil har några bindningstider eller uppsägningstider på sina abonnemang. Det innebär att du kan testa på abonnemangen och operatörerna utan att bli bunden.

Vår slutsats är att Chilimobil är den bästa operatören. I dag är surf något som är mycket viktigt för de allra flesta människor och Chilimobil erbjuder två riktigt bra abonnemang med stora mängder surf – varav ett har obegränsad surf. Priserna är dessutom mycket låga och du får således väldigt mycket för dina pengar.

När det kommer till täckning presterar båda operatörerna i stort sett lika bra. Fördelen med Hallon är att de ligger närmare i sin process att erbjuda 5G. Båda operatörerna har dock 4G på alla sina abonnemang, samt fria sms, fria samtal och surf i utlandet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *