Chilimobil eller Fello

Chilimobil låter dig streama på Viaplay med sina abonnemang och Fello tar bort en månadsavgift om du värvar en kompis.

Både Fello och Chilimobil är bra val om du vill ha ett prisvärt abonnemang. Fello erbjuder en rad olika typer av abonnemang med dubbel surf, medan Chilimobil ger dig obegränsat med surf till riktigt bra priser. Båda operatörerna är fria från bindningstid och använder pålitliga nät som Tre och Telia.

Priser: Chilimobil vinner

Det är inte alltid lätt att jämföra operatörer som har så skilda abonnemang som Chilimobil och Fello har. Chilimobil fokuserar på några få enstaka abonnemang med hög surf, medan Fello satsar på fler abonnemangsformer, låga priser och låg surfmängd.

För dig som vill ha ett väldigt litet abonnemang vinner Fello. Det minska abonnemang du kan hitta hos Fello ger dig 2 Gb för 95 kr/mån. Det minsta abonnemanget hos Chilimobil ger dig 6 GB för 129 kr/mån.

För dig som vill ha 10 GB surf eller mer vinner Fello. Fello erbjuder ett abonnemang på 14 GB surf för 145 kr/mån. Chilimobil erbjuder inget abonnemang som är högre än 6 GB och lägre än 100 GB. Det är således endast dessa abonnemangsformer du kan välja mellan.

För dig som vill ha 20 GB surf eller mer vinner Fello. Det abonnemanget närmast minst 20 GB hos Fello ger dig 28 GB surf för 195 kr/mån. Det abonnemanget närmast minst 20 GB hos Chilimobil ger dig 100 GB för 259 kr/mån.

För dig som vill ha 30 GB surf eller mer vinner Fello. Fello erbjuder ett abonnemang med 44 GB surf för 245 kr/mån. Hos Chilimobil finns endast ett abonnemang på 100 GB för 259 kr/mån.

För dig som vill ha så mycket surf som möjligt vinner Chilimobil. Chilimobil är den enda av dessa operatörer som erbjuder obegränsat med surf för 299 kr/mån. Det största abonnemanget hos Fello ger dig 44 GB för 245 kr/mån.

Även om Fello erbjuder fler alternativ till abonnemang är prisskillnaderna inte stora. Därför är det Chilimobil som vinner priskategorin eftersom du får obegränsat med surf för bara 10 kronor mer än Fellos största abonnemang på endast 44 GB.

Täckning: Fello vinner

Både Fello och Chilimobil använder sig av mycket bra och pålitliga nät som täcker 98 % av Sverige eller mer. Fello använder sig av Telias nät, vilket idag anses vara en av de absolut bästa med en mycket bred täckningsgrad. Chilimobil använder sig av Tre:s när, vilket också är ett bra val, speciellt för dig som bor centralt då täckningen i de norra delarna av Sverige kan vara begränsade.

Tre, såväl som Telia, har en geografisk täckning på 90 %. Det innebär att du får en bra täckning på de allra flesta platser i Sverige. Tittar vi däremot på hur nätet täcker befolkningen ligger Fello med Telia i framkant med sina 99,8 %. Chilimobil och Tre har en täckning på 98,9 %, vilket inte är dåligt men heller inte bättre än Telia.

3G, 4G, 5G

Tidigare var 3G det enda nät som man kunde använda sig av för att surfa, men i takt med att tekniken går framåt har många nät valt att utvecklas och idag kan du därför surfa med både 4G och 5G på flera platser i Sverige. Både Telia såväl som Tre finns utbredda på ett flertal platser i landet. Bland annat i Stockholm och Göteborg, men också i Norrköping, Skövde, Halmstad och Kalmar.

Med hjälp av 5G kan du surfa mycket snabbare och får en mer pålitligt täckning när du talar i telefon. För att du ska kunna använda dig av nätet behöver du inte bara ha en mobiltelefon som täcker funktionen, utan du behöver också ha ett abonnemang med 5G såväl som ett nät med 5G. På denna punkt kan varken Fello eller Chilimobil prestera speciellt bra. I dagsläget erbjuder nämligen ingen av operatörerna 5G, men du kan med fördel använda både 3G och 4G utan problem.

Slutsats: Fello vinner

Fello är förvisso inte den operatör du ska använda dig av om du är i behov av mycket surf och gillar att streama eller kolla videos på din mobiltelefon, men det är fortfarande en bra operatör med flera abonnemang där surfmängden varierar beroende på hur mycket du vill betala. Vill du ha så mycket surf som möjligt är det deras abonnemang med 44 GB som gäller. Använder du internet väldigt sällan kan det räcka med 2 GB eller 14 GB.

Fello är vinnaren av den här jämförelsen och det beror främst på det större utbud av abonnemang, men också den bättre täckningen som operatören erbjuder. Med Telia kan du i stort sett ringa och använda internet oavsett vart i Sverige du befinner dig. Är du ute efter ett abonnemang med mycket hög surf är Chilimobil det bättre valet. I flera av deras abonnemang hittar du även gratis Viaplay.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *