Vimla omdöme och erbjudanden

Vimla är en ganska ny stjärna inom branschen, men då de använder Telenors mobilnät har du alltid tillgång till utmärkt täckning. Utan bindningstider är du dessutom fri att lämna till en annan operatör när du känner för det, medan fria samtal och SMS alltid ingår i de olika abonnemangen.

På tal om dessa så kan du välja bland tre olika paket till kraftigt rabatterade priser, en utmärkt förmån med just Vimla. De utsågs även till ”Årets operatör” under 2017, 2018, 2019 och 2020 vilket är ett bevis på att deras avtal tål att jämföras.

För tillfället innefattar deras kampanjer 50 % prisreduktion på samtliga abonnemang under de fyra första månaderna, men du får också välja mellan en stor variation när det gäller mängden surf.

Vem äger Vimla?

Telenor är operatören som driver Vimla, men de lanserades under 2014 för att i huvudsak konkurrera med lågprisbolag som Hallon och Halebop. Dessa varumärken ägs dessutom av konkurrenterna Telia och Tre som också verkar på samma marknad. 

Tele2 använder i sin tur operatören Comviq och deras kontantkort för detta syfte, så det finns verkligen en hel del alternativ att välja från när det kommer till de stora namnen inom branschen.

Vimla vs Hallon

Mobilbolaget som erbjuder tuffast konkurrens är givetvis Hallon som också har fem olika abonnemang att välja mellan. Deras surf går även att spara för att användas vid ett senare tillfälle, precis som hos Vimla.

Vilken av dessa två som är bäst är dock en bedömningsfråga utifrån dina personliga behov, men båda alternativ ger dig gott om fördelar som fria samtal och meddelanden. Hallon fungerar dock i 3:s nät vilket kan vara avgörande beroende på var du är bosatt.

På nätet hittar du även frågor som ”Vad är Vimla?” när det handlar om mobiloperatörer, ett tecken på att många är intresserade av deras avtal. Det är också vanligt att de jämförs med Hallon då de är ganska snarlika.

Flera mobilabonnemang att välja mellan hos Vimla

Avtalen du kan välja mellan varierar kraftigt beroende på mängden surf du vill ha, men för att skapa en mer komplett överblick listar vi dem här. Det som inkluderas som standard är fria samtal, fria SMS, samt ingen bindningstid. Den enda skillnaden är antalet Gigabyte som ingår för surf enligt nedan: 

  • 3 GB: 40 kr /månad under fyra månader, därefter 90 kr / månad. 
  • 8 GB: 70 kr /månad under fyra månader, därefter 150 kr / månad.
  • 18 GB: 100 kr /månad under fyra månader, därefter 210 kr / månad.
  • 50 GB: 150 kr /månad under fyra månader, därefter 310 kr / månad.
  • 100 GB: 165 kr /månad under fyra månader, därefter 340 kr / månad.

All surf sparas i 12 månader, förutom den som ingår i 100 GB abonnemanget. Du kan även få tipsrabatt på 10 kronor i månaden, om du får en vän att teckna upp sig samtidigt. Det finns även alltid möjlighet att uppgradera ditt abonnemang till ett annat om du så önskar.

Studentabonnemang

Vimla har även avtal ämnade åt studenter som är lite mer fördelaktiga gällande surfmängden, du får bland annat 6 GB surf för samma pris som 3 GB. En annan skillnad är att dessa abonnemang även erbjuds för dig som är under 18 år, samt att det finns fem olika alternativ att välja mellan. Vimla student är därmed ett utmärkt alternativ för de yngre, eller för dig som pluggar och behöver ett avtal som inte kostar allt för mycket.

Precis som med de andra valen du kan göra ingår även rabatt på 50 % under 4 månader, samt tipsrabatt på 10 kronor om du lyckas värva en vän. Priserna är också lägre, något vi illustrerar nedan:

  • 6 GB: 40 kr /månad under fyra månader, därefter 90 kr / månad. 
  • 10 GB: 65 kr /månad under fyra månader, därefter 140 kr / månad.
  • 25 GB: 90 kr /månad under fyra månader, därefter 190 kr / månad.
  • 50 GB: 125 kr /månad under fyra månader, därefter 260 kr / månad.
  • 100 GB: 140 kr /månad under fyra månader, därefter 290 kr / månad.

Seniorabonnemang

Om du är över 55 år anses du vara senior, något som resulterar i möjligheten att teckna ett seniorabonnemang till samma pris som de som erbjuds för studenter. Vimla pensionär ger dig alltså kraftigt rabatterade erbjudanden, men även lägre priser överlag vilket alltid är tacksamt för personer med lite lägre budget. 

Kundsupport hos Vimla

Vill du få hjälp har du alltid tillgång till en FAQ med svar på de vanligaste frågorna, men även ett forum där användarna kan starta diskussionstrådar om olika funderingar. Vimla presenterar dig också med en live chatt på hemsidan som har öppet mellan 09:00 och 16:00 under vardagar.

Utöver detta har du tillgång till Mitt Vimla, ett låst område på sidan där du kan logga in med dina användarnamn. Vimla har till och med möjlighet att hjälpa till med Facebook Messenger, eller med en app du laddar ned från Google Play och App Store. Här gäller också login via din mobiltelefon precis som vanligt.

Vill du hellre formulera din fråga mer noggrant är det bara att skicka e-post till [email protected], något som kan vara användbart vid längre utredningar och ärenden. Hur du kan kontakta Vimla är alltså en fråga som har många svar då det finns gott om alternativ att välja mellan.

Slutsats

Enligt vår bedömning i denna recension framgår det tydligt att Vimla är en lågprisleverantör i toppklass, framförallt via de olika abonnemangen som levereras i flera olika prisklasser. Du hittar avtal både för studenter och seniorer, men du får även 10 kronor rabatt på månadspriset om du värvar en vän. 

Täckningen garanteras i sin tur via Telenor och deras omfattande nät, medan samtliga mobilabonnemang saknar uppsägningstid om du skulle vilja byta till någon annan. 5G finns däremot inte för tillfället, utan du får istället förlita dig på 4G när du surfar. Detta kan givetvis vara en nackdel för dig med höga krav, men för gemene man räcker hastigheterna till för det mesta. Inom EU ingår också fria samtal och SMS precis som hemma i Sverige vilket gör denna operatör användbar även på semestern, eller om du befinner dig utomlands en längre period.

Den enda riktiga nackdelen med Vimla är att de inte riktar in sig mot företag, samt att supporten endast är öppen under dagtid. Detta är dock ett ganska litet minus i sammanhanget, sett till vilka konsumenter de riktar in sig på. Du får inte heller tillgång till eSim ännu, men detta är inte så konstigt med tanke på att teknologin fortfarande är väldigt ny. SIM-kortet skickas istället med A-post vilket tar cirka 2 till 4 vardagar.

Allt som allt är vi väldigt nöjda med Vimla och anser att de förtjänar ett högt betyg, särskilt då de erbjuder en kraftig prisreducering på samtliga avtal under fyra månader. Sett till mängden data som ingår i de olika abonnemangen räcker det även gott och väl för streaming, sociala medier och andra aktiviteter på nätet.

Att betala cirka 100 kronor i månaden för ett mobilabonnemang med både surf, fria samtal och SMS är riktigt schysst, framförallt då du även kan spara din data från föregående månad. Vi gillar Vimla, så passa på och teckna ett abonnemang om du letar efter ett prispressat alternativ!

FAQ

Vilket nät använder Vimla?

Vimla använder Telenor som erbjuder mycket god eller god täckning i de flesta svenska städer. Enligt deras täckningskarta är det väldigt få platser som saknar täckning överhuvudtaget, även om du i vissa fall kan få reducerad sådan i mindre bebodda områden.

Hur bra är Vimlas täckning?

Vi tycker att de presterar bra för 2G, 3G och 4G i de allra flesta städer. Du hittar dock ingen täckning för 5G förutom i Stockholms innerstad, men detta kommer implementeras lite längre fram när teknologin växer sig mer populär.

Hur kommer man i kontakt med Vimla?

Du kan mejla, chatta eller skicka ett meddelande via Facebook Messenger. Det finns också möjlighet att starta diskussionstrådar på deras egna forum, till exempel om det gäller ett mer avancerat ärende.

Kan man använda Vimla utomlands?

Ja, men det är dessutom helt gratis att surfa inom EU. Vimla fungerar faktiskt i över 100 olika länder och inom Europa kan du även använda data upp till 18 GB i månaden. Notera dock att du endast kan använda det under fyra månader utomlands, samt att mer än hälften av förbrukningen måste ske i Sverige.
För dig som undrar över specifika priser ingår en prislista på hemsidan där du kan se kostnaderna för MMS, samtal och SMS för de olika länderna.

Hur betalar du för abonnemanget hos Vimla?

Du kan betala via faktura som skickas till din e-post, eller genom att teckna ett autogiro. Du kan också välja betalsätt som VISA och Mastercard vilket skiljer sig lite från mängden. I framtiden ska också e-faktura erbjudas, något som kan vara bra att veta för dig som överväger en flytt till denna operatör.
Vid beställning kan du också välja att behålla ditt befintliga telefonnummer, eller skaffa ett helt nytt sådant.

Erbjuds Vimla i fysiska butiker?

Nej, det går endast att beställa Vimla via deras hemsida. Anledningen till detta är att de kan pressa ned priserna genom att dra ned på kostnader som inkluderas med fysiska butiker.